Agricultural and Food Science - Selaus nimekkeen mukaan

    • Undersowing Italian ryegrass diminishes nitrogen leaching from spring barley 

      Lemola, Riitta; Turtola, Eila; Eriksson, Christian
      Agricultural and Food Science in Finland : 3 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)
      Savi-, hiesu-, hieta- ja turvelysimetreissä tutkittiin aluskasviksi kylvetyn Italian raiheinän ja muokkausajan vaikutusta typen huuhtoutumiseen ja pääkasvina kasvaneen ohran satoon Jokioisissa vuosina 1993-1996. Kivennäismaille ...
    • Understanding the diversification and specialization of farm businesses 

      Hansson, Helena; Ferguson, Richard; Olofsson, Christer
      Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2010)
      This paper addresses the development of farm businesses in Sweden, 2000 2007, with regard to their specialization in single farm enterprises, diversified agricultural production and diversification with new income-generating ...
    • Universally primed polymerase chain reaction analysis of Fusarium avenaceum isolated from wheat and barley in Finland 

      Yli-Mattila, Tapani; Mironenko, Nina V.; Alekhina, Irina A.; Hannukkala, Asko; Bulat, Sergey A.
      Agricultural and Food Science in Finland : 1 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)
      Suomalaisia vehnästä ja ohrasta eristettyjä punahomekantoja (Fusarium avenaceum) tutkittiin UP-PCR (Universally Primed Polymerase Chain Reaction) -menetelmällä. F. avenaceum -kannat voitiin jakaa erilaisilla feneettisillä ...
    • Uptake of heavy metals by plants from airborne deposition and polluted soils 

      Yläranta, Toivo
      Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)
      Sinkin, kuparin, lyijyn, kadmiumin ja nikkelin kertymistä lehtisalaattiin, vehnän jyviin ja olkiin, timoteihin ja italianraiheinään tutkittiin vuonna 1985, 1986 ja 1988 Harjavallassa ja sen ympäristössä sekä vertailupaikkakunnalla ...
    • Use of individual race results in the estimation of genetic parameters of trotting performance for Finnhorse and Standardbred trotters 

      Thuneberg-Selonen, Terhi; Pösö, Jukka; Mäntysaari, Esa; Ojala, Matti
      Agricultural and Food Science in Finland : 4-5 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1999)
      Vuonna 1996 käynnistyneen projektin tarkoituksena oli kehittää eläinmalli-BLUP -menetelmään perustuva ravihevosten jalostusarvostelusysteemi. Lähtökohtana oli kilpailukohtaisten tulosten tarjoama mahdollisuus määritellä ...
    • Use of inoculated lactic acid bacteria in fermenting sour cabbage 

      Petäjä, Esko; Myllyniemi, Päivi; Petäjä, Pasi; Ollilainen, Velimatti; Piironen, Vieno
      Agricultural and Food Science in Finland : 1 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)
      Hapanvihannesten fermentointi on tapahtunut perinteisesti vihannesten omien maitohappobakteerien (MHB) avulla. Monissa muissa hapatetuissa elintarvikkeissa fermentointi tapahtuu valmisteeseen lisättyjen MHB:n avulla. ...
    • Use of rapeseed and pea grain protein supplements for organic milk production 

      Khalili, Hannele; Kuusela, Eeva; Saarisalo, Eeva; Suvitie, Marjatta
      Agricultural and Food Science in Finland : 3 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1999)
      Tutkimuksessa selvitettiin lypsylehmille annettavaan väkirehuun lisätyn valkuaisrehun vaikutuksia rehun syöntiin, maidontuotantoon, maidon koostumukseen ja ruokinnan sulavuuteen. Nurmi-apilasäilörehua annettiin vapaasti. ...
    • Use of secondary somatic embryos promotes genetic fidelity in cryopreservation of cocoa (Theobroma cacao L.) 

      Fang, Jong-Yi; Wetten, Andy; Adu-Gyamfi, Raphael; Wilkinson, Mike; Rodriguez-Lopez, Carlos
      Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009)
      The inability to conserve cocoa (Theobroma cacao L.) germplasm via seed storage and the vulnerability of field collections make the establishment of cryopreserved genebanks for the crop a priority. An effective ...
    • Utilisation of reactive lysine from meat and bone meals of different ash content by growing-finishing pigs 

      Partanen, Kirsi; Siljander-Rasi, Hilkka; Alaviuhkola, Timo; van Gilse van der Pals, Nina
      Agricultural and Food Science in Finland : 1 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1998)
      Kasvatuskokeessa selvitettiin, miten soijarouheen korvaaminen tuhkapitoisuudeltaan erilaisilla lihaluujauhoilla vaikuttaa sikojen tuotantotuloksiin ja teuraslaatuun, kun rehuseokset optimoitiin käyttökelpoisen lysiinin ...
    • Variability of herbage production in mixed leys as related to ley age and environmental factors: a farm survey 

      Riesinger, Paul; Herzon, Irina
      Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2008)
      Influences of ley age, soil properties, and geographical location on the herbage production of red clover-grass leys were determined under practical conditions on 27 organic farms located in the southern and in the ...
    • Variation in biomass related variables of reed canary grass 

      Sahramaa, Mia; Ihamäki, Helena; Jauhiainen, Lauri
      Agricultural and Food Science in Finland : 3-4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2003)
      Monivuotinen ruokohelpi (Phalaris arundinacea L.) on melko uusi bioenergian ja paperin raaka-aineeksi soveltuva heinäkasvi Pohjois-Euroopassa. Ruokohelven lajikejalostus aloitettiin Suomessa, koska kotimaisia lajikkeita ...
    • Vertical market integration and competition : the meat sector in Slovenia 

      Bojnec, tefan; Günter, Peter
      Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005)
      This paper presents price transmission models explaining the farm-to-retail price spread and degree of competition in the meat marketing chains during the period of economic transition in Slovenia. The meat marketing ...
    • Viruses and their significance in agricultural and horticultural crops in Finland 

      Tapio, Eeva; Bremer, Katri; Valkonen, Jari P.T.
      Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)
      Intensiivinen kasvivirustutkimus alkoi Suomessa vasta n. 40 vuotta sitten, vaikka virusten tartuttamista viljelykasveista on dokumentoituja havaintoja yli 60 vuoden ajalta. Suomen maanviljelyssä tapahtui suuria muutoksia ...
    • Viscosity of beta-glucan in oat products 

      Anttila, Heli; Sontag-Strohm, Tuula; Salovaara, Hannu
      Agricultural and Food Science : 1-2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
      Kauran jyvä, kauran ydin sisältää 3-4 % ns. vaihtuvasidoksellista beetaglukaania, jossa glukoosiyksiköt liittyvät haaroittumattomaksi ketjuksi ß(1 4)- ja ß(1 3)-sidoksin. Ravitsemuksellisesti kauran beetaglukaani luetaan ...
    • Waste composts as nitrogen fertilizers for forage leys 

      Tontti, Tiina; Nykänen, Arja; Kuisma, Miia
      Agricultural and Food Science : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009)
      Heinänurmi ja apila-heinänurmi perustettiin suojaviljaan keväällä 2000 ja lannoitettiin perustamisvaiheessa biojätekompostin tai biojäte-puhdistamolietekompostin kahdella eri tasolla. Tavanomaisella heinänurmella ...
    • Water baths for farmed mink: intra-individual consistency and inter-individual variation in swimming behaviour, and effects on stereotyped behaviour 

      Mononen, Jaakko; Mohaibes, Maarit; Savolainen, Sakari; Ahola, Leena
      Agricultural and Food Science : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2008)
      Tutkimme turkistiloilla kasvatettavien minkkien (Mustela vison) uimakäyttäytymistä ja sen mittaamista, uimakäyttäytymisessä esiintyvää yksilöllistä vaihtelua sekä uimismahdollisuuden vaikutusta stereotyyppiseen käyttäytymiseen ...
    • Water repellency of clay, sand and organic soils in Finland 

      Rasa, Kimmo; Horn, Rainer; Räty, Mari; Yli-Halla, Markku; Pietola, Liisa
      Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2007)
      Kun kuivaan, huokoiseen maahan tiputettu vesipisara ei imeydy välittömästi, maa on vettä hylkivää eli hydrofobista. Lämpimien ilmastoalueiden karkeilla mailla vedenhylkivyys on yleisesti havaittu ja tutkittu ominaisuus. ...
    • Web-based reference databases and subject gateways to locate current research information in agricultural and food sciences - a Finnish perspective 

      Aaltonen, Maj-Lis; Hagelin, Ritva
      Agricultural and Food Science in Finland : 1 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)
      Tietokannat ja www ovat mullistaneet tiedonhakijan markkinat. Painettu julkaisuluettelo palveli kauan Agricultural and Food Science in Finland -lehden lukijoita, mutta painetun luettelon julkaiseminen ei enää ole ...
    • Weed flora and weed management of field peas in Finland 

      Salonen, Jukka; Hyvönen, Terho; Jalli, Heikki
      Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005)
      MTT:n tutkimushankkeeseen Kotimaista valkuaista herneestä sisältyi vuosina 2002 2003 hernepeltojen rikkakasvikartoitus Varsinais-Suomessa, Hämeessä, Satakunnassa ja Uudellamaalla. Tutkimustilat valittiin satunnaisesti ...
    • Weed flora in organically grown spring cereals in Finland 

      Salonen, Jukka; Hyvönen, Terho; Jalli, Heikki
      Agricultural and Food Science in Finland : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)
      Luonnonmukaisesti viljeltyjen kevätviljapeltojen rikkakasvillisuutta kartoitettiin Etelä- ja Keski-Suomessa vuosina 1997-1999 yhteensä 15 tutkimusalueella. Aineistoa kerättiin yhteensä 79 tilalta ja 165 pellolta, joista ...