Hyppää sisältöön
Hakuohjeet
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Henkilökunnan kirjautuminen
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite
  •   Etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite

Use of rapeseed and pea grain protein supplements for organic milk production

Khalili, Hannele; Kuusela, Eeva; Saarisalo, Eeva; Suvitie, Marjatta (1999)

 
Avaa tiedosto
afsf8_239.pdf (93.08Kt)
Lataukset 


Khalili, Hannele
Kuusela, Eeva
Saarisalo, Eeva
Suvitie, Marjatta

Julkaisusarja
Agricultural and Food Science in Finland

Volyymi
8

Numero
3

Sivut
239-252


Agricultural Research Centre of Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
1999
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe201604069073
Tiivistelmä
Tutkimuksessa selvitettiin lypsylehmille annettavaan väkirehuun lisätyn valkuaisrehun vaikutuksia rehun syöntiin, maidontuotantoon, maidon koostumukseen ja ruokinnan sulavuuteen. Nurmi-apilasäilörehua annettiin vapaasti. Koeruokintoja oli kokeessa 1 neljä ja kokeessa 2 kolme. Molemmissa kokeissa lehmät saivat nurmi-apila säilörehua vapaasti ja väkirehua 8 kiloa päivässä. Kokeessa 1 kontrolliväkirehuna oli ohra-kauraseos (C). Kolmessa koeväkirehussa ohrakauraseosta oli korvattu joko luonnonmukaisesti tuotetuilla herneellä (P), herneellä ja rypsillä (PRS) tai kaupallisella rypsirouheella (RSM). Kokeessa 2 kontrolliväkirehuna oli ohra-kaura-rypsipuristeseos (RSC). Kahdessa muussa koeväkirehussa kaupallisen rypsipuristeen sijasta käytetiin joko tilalla kylmäpuristettua luonnonmukaisesti viljeltyä rypsipuristetta (ORSC) tai kaupalliseen rypsipuristeruokintaan lisättiin rypsiöljyä (RSCO). Kokeessa 1 kaikki valkuaislisäystä sisältänyttä ruokintaa lisäsivät hieman säilörehun syöntiä ja energiakorjattua maidontuotantoa (EKM). Herneruokinnoilla lehmät tuottivat lähes saman verran kuin rypsirouheruokinnoilla. Herne-rypsiseosta saaneet lehmät lypsivät eniten. RSM-ruokinnoilla valkuasipitoisuus oli korkein. Valkuaistuotoksessa ei ollut eroa valkuaislisäruokintojen välillä. Herne ja herne-rypsiseos olivat yhtä hyviä valkuaislisiä kuin rypsirouhe lehmien ollessa lypsykauden keskivaiheilla ja aminohappotaseen ollessa positiivinen. Kokeessa 2 tilalla kylmäpuristetun luonnonmukaisen rypsipuristeen suurempi öljypitoisuus verrattuna kaupalliseen rypsipuristeeseen ei aiheuttanut haitallisia vaikutuksia. Kylmäpuristettua rypsipuristetta saaneiden lehmien EKM oli yhtä suuri kuin kaupallista rypsipuristetta saaneiden lehmien. Maidon koostumuksessa ei ollut myöskään eroa näiden kahden ruokinnan välillä. Rypsiöljyn lisääminen kaupalliseen rypsipuristeruokintaan vähensi säilörehun syöntiä, mutta lehmien EKM oli suurin tällä ruokinnalla.
 
Collections
  • Agricultural and Food Science [531]
jukuri@luke.fi | Saavutettavuusseloste | Tietosuojailmoitus
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisutyyppitJulkaisuajatUusimmatAsiasanatSivukartta
jukuri@luke.fi | Saavutettavuusseloste | Tietosuojailmoitus