Agricultural and Food Science - Selaus tekijän mukaan "Valaja, Jarmo"
-
Apparent ileal amino acid digestibility and the nutritive value of the triticale cultivars Moreno and Ulrika for growing-finishing pigs
Perttilä, Sini; Siljander-Rasi, Hilkka; Partanen, Kirsi; Alaviuhkola, Timo; Suomi, Kaija; Valaja, Jarmo
Agricultural and Food Science in Finland : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2002)Ruisvehnä lajikkeiden Ulrika ja Moreno sekä ohralajikkeen Viivi ravintoaineiden ohutsuoli-ja kokonaissulavuudet selvitettiin kuudella ohutsuolikanyloidulla leikkosialla 82-107 kg elopainoisina. Lisäksi kasvatuskokeessa ... -
Apparent ileal digestibility of amino acids and metabolisable energy value in grains for broilers
Perttilä, Sini; Valaja, Jarmo; Jalava, Taina
Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005)Aminohappojen ohutsuolisulavuuteen perustuva valkuaisarvojärjestelmä tarkentaa siipikarjan rehusuunnittelua. Se vähentää valkuaisen yliruokintaa ja typpipäästöjä. Tutkimuksessa selvitettiin ohran, vehnän, kauran, ruisvehnän, ... -
Composition, ileal amino acid digestibility and nutritive value of organically grown legume seeds and conventional rapeseed cakes for pigs
Partanen, Kirsi; Valaja, Jarmo; Jalava, Taina; Siljander-Rasi, Hilkka
Agricultural and Food Science in Finland : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)Kahdeksasta luonnonmukaisesti viljellystä herne- (Pisum sativum) ja kahdesta härkäpapulajikkeesta (Vicia faba) määritettiin kemiallinen koostumus sekä typen ja orgaanisen aineen in vitro -sulavuudet, joiden perusteella ... -
Effect of dietary crude protein and energy content on nitrogen utilisation, water intake and urinary output in growing pigs
Valaja, Jarmo; Siljander-Rasi, Hilkka
Agricultural and Food Science in Finland : 3 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1998)Tutkimuksessa selvitettiin rehun valkuaispitoisuuden ja rehuyksikköarvon vaikutuksia ravintoaineiden sulavuuteen ja typen hyväksikäyttöön sekä veden kulutukseen ja virtsan eritykseen lihasikojen ruokinnassa. Koe-eläiminä ... -
Effect of two microbial phytase preparations on phosphorus utilisation in broilers fed maize-soybean meal based diets
Valaja, Jarmo; Perttilä, Sini; Partanen, Kirsi; Kiiskinen, Tuomo; Piironen, Jari
Agricultural and Food Science in Finland : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)Sulavuus- ja tasekokeessa selvitettiin kahden erilaisen fytaasientsyymilisäyksen vaikutuksia maissi-soijarouherehuseosta saaneiden broilereiden fosforin hyväksikäyttöön ja eritykseen. Tutkittavat fytaasientsyymivalmisteet, ... -
Effects of feed processing on the apparent ileal digestibility of amino acids in pig diets containing wheat bran or wheat middlings
Valaja, Jarmo; Siljander-Rasi, Hilkka; Mäkinen, Markku
Agricultural and Food Science in Finland : 6 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996) -
Effects of perch on feed consumption and behaviour of caged laying hens
Valkonen, Eija; Rinne, Reine; Valaja, Jarmo
Agricultural and Food Science : 3-4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009)Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää orsien vaikutuksia munivien kanojen käyttäytymiseen, tuotantoon, rehunkulutukseen ja kuntoon. Kokeessa oli kolme käsittelyä: 1) Kanojen käytössä oli orret koko kokeen ajan 16 viikon ... -
Effects of variety, soil type and nitrogen fertilizer supply on the nutritive value of barley for growing-finishing pigs
Valaja, Jarmo; Suomi, Kaija; Alaviuhkola, Timo; Mela, Timo
Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)Tutkimuksessa selvitettiin lajikkeen, typpilannoitus-tason ja maalajin vaikutuksia ohran kemialliseen koostumukseen, in vitro -sulavuuteen sekä ruokinnalliseen arvoon lihasioilla. Tutkimuksessa käytetyt 12 ohraerää ... -
Lysine supplementation of barley wet distillers' solids diets for growing-finishing pigs
Valaja, Jarmo; Siljander-Rasi, Hilkka; Alaviuhkola, Timo; Rantanen, Asko
Agricultural and Food Science in Finland : 2 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandAgricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)A growth experiment was conducted to study the effect of different lysine supplementation levels of barley wet distillers' solids (WDS) diets on the performance and the carcass quality of pigs (25.5-95.5 kg live weight). ...