- Selaus nimekkeen mukaan MTT Raportti
Viitteet 13-32 / 186
-
Biotalousketjun ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen kestävyys
MTT Raportti : 184 (MTT, 2014)Tämä raportti on katsaus biotalousketjujen ekologiseen, sosiaaliseen ja taloudelliseen kestävyyteen yleisen kirjallisuuskatsauksen sekä esimerkkiketjujen kautta. Katsaukseen valitut esimerkkiketjut ovat agrometsätalous ... -
Broilerihallin ilmanvaihdon hienosäätö
MTT Raportti : 112 (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)Broilerihallien ilmanvaihdon hienosäätö -hankkeen tavoitteena oli optimoida ilmanvaihdon säätö- ja ohjaustapa huomioiden ilmanvaihtojärjestelmän tyyppi ja mitoitustekijät, Suomen olosuhteet ja kasvatusjaksojen olosuhde ... -
Djurens välfärd på finländska minkfarmer - resultat av farmbesök. Pälsfarm 2020 -projektet
MTT Rapport : 182 (MTT, 2014)Pälsfarm 2020 – Pälsdjurs välfärdsprojekt (TT2020-projektet) genomfördes av Forskningscentralen för jordbruk och livsmedelsekonomi MTT och Östra Finlands universitet. Ett mål i projektet var att utreda nivån på pälsdjurens ... -
Djurens välfärd på finländska rävfarmer - resultat av farmbesök. Pälsfarm 2020 -projektet
MTT Rapport : 180 (MTT, 2014)Pälsfarm 2020 – Pälsdjurs välfärdsprojekt (TT2020-projektet) genomfördes av Forskningscentralen för jordbruk och livsmedelsekonomi MTT och Östra Finlands universitet. Ett mål i projektet var att utreda nivån på pälsdjurens ... -
Edistystä luomutuotantoon : loppuraportti
MTT Raportti : 175 (MTT, 2014)Edistystä luomutuotantoon -hankkeen tavoitteena oli luonnonmukaisen rehukasviviljelyn ja eläintuotannon kannattavuuden parantaminen. Hankkeessa toteutettiin viisi työpakettia, jotka edistivät tavoitteiden saavuttamista: ... -
Elintarvikeketjussa syntyvä ruokahävikki Kirjallisuuskatsaus
MTT Raportti : 12 (MTT, 2010)Tässä kirjallisuuskatsauksessa tarkastellaan ruokajätteen syntyä, syitä ja vähennyskeinoja elintarvikeketjun eri vaiheissa keskittyen erityisesti vältettävissä olevaan ruokajätteeseen eli ruokahävikkiin. Tavoitteena oli ... -
Elintarviketuotannon ja elintarvikemarkkinoiden riippuvuus tuonnista
MTT Raportti : 61 (MTT, 2012)Suomessa tuotetaan monia keskeisiä maatalousraaka-aineita - viljaa, lihaa, maitoa, munia, vihanneksia ja marjoja. Kun Suomessa sijaitseva elintarviketeollisuus jalostaa nämä raaka-aineet elintarvikkeiksi, on kyse ns. ... -
Elintarvikkeiden hiilijalanjälkien laskenta ja viestintä Climate Communication I -hankkeen loppuraportti
MTT Raportti : 22 (MTT, 2011)Climate Communication I -hanke koostui pääasiallisesti kolmesta laajasta taustaselvityksestä: hiilijalan-jälkien laskennan standardi- ja ohjeistusselvityksestä, hiilijalanjälkimerkintöjen tilannekatsauksesta sekä ... -
Elintarvikkeiden pakkausvaihtoehtojen ympäristövaikutukset. FutupackEKO2010-hanke
MTT Raportti : 14 (MTT, 2011)Tässä raportissa esitellään FutuPackEKO2010-hankkeessa kolmelle pakatulle elintarviketuotteelle tehtyjen elinkaaritapaustutkimusten tulokset ja niistä tehdyt johtopäätökset. Keskeisenä lähtökohtana tutkimuksessa oli ... -
Elintarvikkeiden uudelleenmuokkaaminen eurooppalaisissa pk-yrityksissä
MTT Raportti : 158 (MTT, 2014)Elintarvikkeiden uudelleenmuokkaamista käsittelevässä SALUX-hankkeessa pyydettiin 6 722 eurooppalaiselta pk-yritykseltä vastausta elintarvikkeiden uudelleenmuokkaamisen nykyisiä ongelmia ja huolia kartoittavaan ... -
Elintarvikkeiden uudelleenmuokkauksen hyvät käytännöt
MTT Raportti : 142 (MTT, 2014) -
Eläinten hyvinvointi suomalaisilla kettutiloilla - tuloksia tilakäynneiltä. Turkistila 2020 -hanke
MTT Raportti : 179 (MTT, 2014)Turkistila 2020 - Turkiseläinten hyvinvointihankkeen (TT2020-hanke) toteuttivat Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT ja Itä-Suomen yliopisto. Hankkeen yhtenä tavoitteena oli selvittää turkiseläinten hyvinvoinnin ... -
Eläinten hyvinvointi suomalaisilla minkkitiloilla - tuloksia tilakäynneiltä. Turkistila 2020 -hanke
MTT Raportti : 181 (MTT, 2014)Turkistila 2020 - Turkiseläinten hyvinvointihankkeen (TT2020-hanke) toteuttivat Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus MTT ja Itä-Suomen yliopisto. Hankkeen yhtenä tavoitteena oli selvittää turkiseläinten hyvinvoinnin ... -
Energian säästö joulutähden viljelyssä
MTT Raportti : 120 (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)Joulutähti on tärkeä ruukkukukka Suomessa, jossa sitä viljellään vuosittain noin 1,8 miljoonaa kappaletta. Tutkimme energiankulutusta ja kasvien laatua viljeltäessä joulutähtiä eri lämpötiloissa ja vähässä tekovalossa. ... -
Epigeneettiset muutokset ja genominen valinta liharotuisilla naudoilla
MTT Raportti : 111 (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)Naudasta muodostui tuotantoeläin jo varhaisessa vaiheessa. Ihminen on muokannut naudan perimää valitsemalla sopivimmat yksilöt seuraavan sukupolven vanhemmiksi. Jalostusvalinta perustui pitkään fenotyyppisiin ominaisuuksiin. ... -
Erilaiset naudanlihantuotantorakennukset ja niiden kustannukset
MTT Raportti : 129 (MTT, 2014)Naudanlihantuotanto perustuu Suomessa maito- ja liharotuisiin eläimiin. Maitorotuisten eläinten osuus on suuri, ja liharotuisia eläimiä kokonaismäärästä on vain noin 17 %. Naudanlihantuotanto on ollut viime vuosina rajun ... -
Eriytyvät alue- ja maatalouden rakenteet Suomessa maaseutunäkökulmasta
MTT Raportti : 64 (MTTMTT, 2012)sosioekonominen rooli eri maaseutualueilla ja yhteiskunnassa yleisestikin on muuttunut rajusti viimeisten vuosikymmenten aikana. Lisäksi erityyppiset maaseutualueet ovat kehitykseltään eriytyneet toisistaan. Tämän ... -
EU:n yhteinen maatalouspolitiikka vuosina 2014 - 2020 ja Suomen maatalous
MTT Raportti : 130 (MTT, 2014)Suomen maa- ja elintarviketalouden toimintaedellytyksiin merkittävästi vaikuttavasta EU:n yhteisestä maatalouspolitiikasta, sen suunnasta ja sisällöstä vuoteen 2020 saakka päästiin poliittiseen yhteisymmärrykseen kesäkuussa ... -
Evaluation of the impacts of national aids in southern Finland Application and impacts of measures under Commission Decision C(2008)696 in Finland
MTT ReportMTT Report : 70 (MTT, 2012)