"barley" - Selaus asiasanan mukaan MTT:n julkaisusarjat

    • A dynamic programming model for optimising feeding and slaughter decisions regarding fattening pigs 

      Niemi, Jarkko K
      Agricultural and Food Science : Supplement 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2006)
      Tässä tutkimuksessa tarkasteltiin tarkennetun ruokinnan ja eläinaineksen perinnöllisen laadun parantamisen taloudellisia hyötyjä suomalaisilla lihasioilla. Tarkennetulla ruokinnalla tarkoitetaan sialle annettavan rehun ...
    • Ammonia volatilization, nitrogen in soil, and growth of barley after application of peat manure and pig slurry 

      Mattila, Pasi K
      Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2006)
      Karjanlanta tulisi levittää niin, että sen typpi tulee viljelykasvien käyttöön eikä kulkeudu ympäristöön. Ympäristönsuojelun ja viljelykasvien typensaannin kannalta on tärkeää pitää typen haihtuminen ammoniakkina lannan ...
    • Are there indications of climate change induced increases in variability of major field crops in the northernmost European conditions? 

      Peltonen-Sainio, Pirjo; Jauhiainen, Lauri; Hakala, Kaija
      Agricultural and Food Science : 3-4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009)
      Ilmastonmuutos lisää tuotannon epävarmuutta, koska sääolojen vaihtelu lisääntyy ja sään ääri-ilmiöt yleistyvät. Satoerot suotuisien ja epäsuotuisien kasvukausien välillä korostuvat myös lajikkeiden sadontuottokyvyn ...
    • Barley fibre and wet distillers' solubles in the diet of growing cattle 

      Root, Tarja; Huhtanen, Pekka
      Agricultural and Food Science in Finland : 3 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1998)
      Tärkkelys-etanolituotannon oheistuotteina saadaan useita märehtijöiden ruokintaan soveltuvia rehuja, joista tärkeimpiä ovat ohrarehu ja tiivistetty tärkkelysrankki. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää ohran korvaamista ...
    • Biopolttoaineiden raaka-aineeksi viljeltävien kasvien aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt Suomessa Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2009/28/EY mukainen laskenta 

      Sinkko, Taija; Hakala, Kaija; Thun, Rabbe
      MTT Raportti : 9 (MTT, 2010)
      Tässä raportissa esitetään eri kasvien viljelystä aiheutuvia kasvihuonekaasukaasupäästöjä Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2009/28/EY (uusiutuvista lähteistä peräisin olevan energian käytön edistäminen, ns. ...
    • Calibration of a desktop scanner and digital image analysis procedure for quantification of root morphology 

      Simojoki, Asko
      Agricultural and Food Science in Finland : 3 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)
      Testit tummilla metallilangoilla ja ohran juurilla osoittivat, että oikea valotussäätö on ensiarvoisen tärkeä kalibroitaessa tasoskanneria juurten morfologisten ominaisuuksien digitaalista kuva-analyysia varten. Jos valotus ...
    • Composition, digestibility and nutritive value of cereals for dogs 

      Kempe, Riitta; Saastamoinen, Markku; Hyyppä, Seppo; Smeds, Kurt
      Agricultural and Food Science : 1-2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
      Kaikki koirien kuivaruuat ovat pääosin viljapohjaisia ja viljojen osuus niissä on tyypillisesti 30-60 %. Viljat ovat hyvä ja halpa energian ja hiilihydraattien lähde koirien ruokinnassa, mutta viljoista on suhteellisen ...
    • Crop and soil specific N and P efficiency and productivity in Finland 

      Bäckman, Stefan; Lansink, Alfons Oude
      Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005)
      This paper estimates a stochastic production frontier based on experimental data of cereals production in Finland over the period 1977-1994. The estimates of the production frontier are used to analyze nitrogen and ...
    • Cultivar improvement and environmental variability in yield removed nitrogen of spring cereals and rapeseed in northern growing conditions according to a long-term dataset 

      Peltonen-Sainio, Pirjo; Jauhiainen, Lauri
      Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2010)
      Sadon mukana poistuneen typen suhde lannoitteena annettuun typpeen (%) on tärkeä ja helposti määritettävä typen käytön mittari. Arvon ollessa 100 annettu typpilannoitus vastaa puintien mukana pellolta poistuneen typen ...
    • Decision support system for agricultural land use and fertilisation optimisation: a case study on barley production in Estonia 

      Astover, Alar; Roostalu, Hugo; Mõtte, Mati; Tamm, Indrek; Vasiliev, Nikolay; Lemetti, Illar
      Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2006)
      The success of the decision support systems, developed within GIS with application of different models, depends on the quality of initial data and the models themselves as well as on the possibilities of their linking. ...
    • Effect of Cirsium arvense L. on soil physical properties and crop growth 

      Reintam, Endla; Trükmann, Katrin; Kuht, Jaan; Toomsoo, Avo; Teesalu, Triin; Köster, Tiina; Edesi, Liina; Nugis, Edvin
      Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2008)
      The re-cultivation of abandoned areas creates weed control problems. The main problems in these areas are perennial weeds, such as Cirsium arvense L. but this perennial deep-rooted plant may have a beneficial effect on ...
    • Estimation of soil nitrate in the spring as a basis for adjustment of nitrogen fertiliser rates 

      Sippola, Jouko
      Agricultural and Food Science in Finland : 1 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)
      Typpi on kasvinravinne, joka ratkaisevimmin vaikuttaa satoon. Typelle ei kuitenkaan ole käytössä yleistä viljavuusanalyysimenetelmää kuten muille ravinteille. Menetelmä olisi hyvin tarpeellinen typpilannoituksen ...
    • Feeding value of grass ensiled with absorbents assessed in growing lambs 

      Sormunen-Cristian, Riitta; Mannerkorpi, Päivi
      Agricultural and Food Science in Finland : 2 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)
      Säilörehusiilojen täytön yhteydessä ruohon joukkoon lisättiin kerroksittain (50 kg/1000 kg rehua) absorbenteiksi puristeleikettä (melassoimaton leike), säilöleikettä (75 % melassileikettä ja 20 % vehnänlesettä), litistettyä ...
    • Formic acid treated whole crop barley and wheat silages in dairy cow diets: effects of crop maturity, proportion in the diet, and level and type of concentrate supplementation 

      Jaakkola, Seija; Saarisalo, Eeva; Heikkilä, Terttu
      Agricultural and Food Science : 3-4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009)
      Kolmessa lypsylehmien ruokintatutkimuksessa tutkittiin nurmisäilörehun osittaista korvaamista kokoviljasäilörehulla. Kokeissa käytettiin taikinatuleentuneena korjattua ohraa tai kevätvehnää, joiden kuiva-ainepitoisuus ...
    • Fungisidien vaikutus ohran kasvuaikaan Pohjois-Pohjanmaalla 

      Hartikainen, Miika; Joki-Tokola, Erkki
      MTT Raportti : 174 (MTT, 2014)
      Viljelykasvien sienitautien torjuntaan käytettävät fungisidit kykenevät estämään taudinaiheuttajasienien ja niiden itiöiden kasvua kasvien lehdillä. Terveinä säilyvät lehdet kykenevät siten jatkamaan häiriöttä ...
    • Improved extraction of prolamins for gluten detection in processed foods 

      Kanerva, Päivi; Sontag-Strohm, Tuula; Brinck, Outi; Salovaara, Hannu
      Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2011)
      Keliakia-analytiikan yksi tärkeimmistä osista on näytteiden sisältämien vehnän, ohran ja rukiin prolamiinien tehokas uutto ennen niiden pitoisuuden analysointia. Prolamiinien uuttuvuuteen vaikuttaa voimakkaasti elintarvikkeen ...
    • Kasvitautien esiintyminen viljalajikkeilla virallisissa lajikekokeissa 2007 - 2014 

      Jalli, Marja; Kedonperä, Auli; Laine, Antti; Högnäsbacka, Merja; Kujala, Marja; Niskanen, Markku; Jauhiainen, Lauri; Nikander, Hannele
      MTT Raportti : 183 (MTT, 2014)
      Virallisten lajikekokeiden tarkoituksena on kasvilajikkeiden viljelyarvon arviointi. Viljalajikkeiden taudinkestävyys on tärkeä osa viljelyarvoa ja lajikkeiden taudinkestävyys on merkittävä osa integroitua kasvinsuojelua. Tiedot ...
    • Kasvuvoimaa luomuohralle 

      Väisänen, Jaana; Forsman, Kristian; Kakriainen-Rouhiainen, Sanna; Lötjönen, Timo; Avikainen, Hanna
      Maa- ja elintarviketalous : 52 (Maaseudun TulevaisuusMTT, 2004)
      Ohra menestyy muita viljalajeja heikommin luomutuotannossa. Jotta luomuohrasta saataisiin elintarviketeollisuuden raaka-ainetta, tässä tutkimuksessa paneuduttiin ratkomaan ohran ravinnehuollon ongelmia. Tutkimus lähti ...
    • Kokoviljasäilörehu karjatilalla 

      Suokannas, Antti; Pehkonen, Aarne; Mäkinen, Heikki; Tuori, Mikko; Pentti, Seppo
      Maa- ja elintarviketalous : 40 (MTT, 2003)
      Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää kokoviljasäilörehun säilöntälaatua, nurmirehun korjuutekniikan soveltuvuutta kokoviljasäilörehun korjuussa, korjuukustannuksia ja kokoviljan vaikutusta maitotilan taloudelliseen ...
    • Laon, kasvitautien ja kirvojen torjunnan kannattavuus kevätvehnän ja ohran viljelyssä 

      Jalli, Heikki; Laine, Antti; Junnila, Sanni; Kangas, Arjo; Kurtto, Jorma
      Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A : 57 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1999)
      Maatalouden tutkimuskeskuksessa selvitettiin vuosina 1987-1990 kuudella koepaikalla kasvunsääde Ceronen (etefoni 480 g/l) ja kasvitautien torjunta-aine Tilt 250 EC:n (propikonatsoli 250 g/l) sekä näiden ja kirvojen ...