Hyppää sisältöön
Hakuohjeet
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Kirjaudu
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite

Crop and soil specific N and P efficiency and productivity in Finland

Bäckman, Stefan; Lansink, Alfons Oude (2005)

 
Tweet refworks
 
Avaa tiedosto
mtt-afs-v14n3p264.pdf (146.1Kt)
Lataukset 


Bäckman, Stefan
Lansink, Alfons Oude

Julkaisusarja
Agricultural and Food Science

Volyymi
14

Numero
3

Sivut
264-276


MTT Agrifood Research Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
2005
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015090311307
Tiivistelmä
This paper estimates a stochastic production frontier based on experimental data of cereals production in Finland over the period 1977-1994. The estimates of the production frontier are used to analyze nitrogen and phosphorous productivity and efficiency differences between soils and crops. For this input specific efficiencies are calculated. The results can be used to recognize relations between fertilizer management and soil types as well as to learn where certain soil types and crop combinations require special attention to fertilization strategy. The combination of inputs as designed by the experiment shows significant inefficiencies for both N and P. The measures of mineral productivity and efficiency indicate that clay is the most mineral efficient and productive soil while silt and organic soils are the least efficient and productive soils. Furthermore, a positive correlation is found between mineral productivity and efficiency. The results indicate that substantial technical efficiency differences between different experiments prevail.
Collections
  • Agricultural and Food Science [531]
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisutyyppitJulkaisuajatUusimmatAsiasanatSivukartta

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste