Agricultural and Food Science - Selaus tekijän mukaan "Partanen, Kirsi"
-
Apparent ileal amino acid digestibility and the nutritive value of the triticale cultivars Moreno and Ulrika for growing-finishing pigs
Perttilä, Sini; Siljander-Rasi, Hilkka; Partanen, Kirsi; Alaviuhkola, Timo; Suomi, Kaija; Valaja, Jarmo
Agricultural and Food Science in Finland : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2002)Ruisvehnä lajikkeiden Ulrika ja Moreno sekä ohralajikkeen Viivi ravintoaineiden ohutsuoli-ja kokonaissulavuudet selvitettiin kuudella ohutsuolikanyloidulla leikkosialla 82-107 kg elopainoisina. Lisäksi kasvatuskokeessa ... -
Composition, ileal amino acid digestibility and nutritive value of organically grown legume seeds and conventional rapeseed cakes for pigs
Partanen, Kirsi; Valaja, Jarmo; Jalava, Taina; Siljander-Rasi, Hilkka
Agricultural and Food Science in Finland : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)Kahdeksasta luonnonmukaisesti viljellystä herne- (Pisum sativum) ja kahdesta härkäpapulajikkeesta (Vicia faba) määritettiin kemiallinen koostumus sekä typen ja orgaanisen aineen in vitro -sulavuudet, joiden perusteella ... -
Dietary preferences of weaned piglets offered diets containing organic acids
Partanen, Kirsi; Siljander-Rasi, Hilkka; Suomi, Kaija
Agricultural and Food Science in Finland : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2002)Valinta-ja kasvatuskokeissa selvitettiin porsasrehun maitohappo-, muurahaishappo-, kalsiumformiaatti- ja natriumbentsoaattilisäysten (8 g/kg rehua) vaikutusta vieroitettujen porsaiden rehun sy ö ntiin. Valintakokeessa oli ... -
Effect of supplemental vitamin E on the performance of growing-finishing pigs fed stored versus freshly harvested barley and on the storage stability and eating quality of frozen pork
Suomi, Kaija; Partanen, Kirsi; Alaviuhkola, Timo; Siljander-Rasi, Hilkka; Sankari, Satu
Agricultural and Food Science in Finland : 1 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1999)Kasvatuskokeessa selvitettiin E-vitamiinilisäyksen (all-rac-a-tokoferyyliasetaattina) tarvetta ruokittaessa lihasikoja vastapuidulla, kuivatulla ohralla. Lisäksi selvitettiin, voidaanko tavanomaiseen rehuun lisätyllä ... -
Effect of two microbial phytase preparations on phosphorus utilisation in broilers fed maize-soybean meal based diets
Valaja, Jarmo; Perttilä, Sini; Partanen, Kirsi; Kiiskinen, Tuomo; Piironen, Jari
Agricultural and Food Science in Finland : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)Sulavuus- ja tasekokeessa selvitettiin kahden erilaisen fytaasientsyymilisäyksen vaikutuksia maissi-soijarouherehuseosta saaneiden broilereiden fosforin hyväksikäyttöön ja eritykseen. Tutkittavat fytaasientsyymivalmisteet, ... -
Effects of expanding on the nutritive value of wheat bran in pig diets
Näsi, Matti; Partanen, Kirsi; Laurinen, Pasi
Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)Tutkimuksessa selvitettiin ekspanderkäsittelyn vaikutusta lihasioille syötettävän vehnänleseen ravintoaineiden sulavuuteen ja valkuaisen hyväksikäyttöön. Tutkimus tehtiin 2 x 2 faktorikokeena 75-93 kg elo-painoisilla ... -
Effects of finishing diet and pre-slaughter fasting time on meat quality in crossbred pigs
Partanen, Kirsi; Siljander-Rasi, Hilkka; Honkavaara, Markku; Ruusunen, Marita
Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2007)Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää 2 × 2 faktorikokeessa, miten loppukasvatusrehun hiilihydraattikoostumus ja teurastusta edeltävän paaston pituus vaikuttavat sianlihan laatuun. Lihasikojen kasvatuskokeessa 80 maatiais- ... -
Effects of some organic acids and salts on microbial fermentation in the digestive tract of piglets estimated using an in vitro gas production technique
Partanen, Kirsi; Jalava, Taina
Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005)In vitro -kaasuntuotantomenetelmalla selvitettiin erilaisten orgaanisten happojen (muurahais-, propioni-. maito-, sitruuna ja fumaarihappo) ja suolojen (kalsiumformiaatti, kaliumsorbaatti ja natriumbentsoaatti) seka ... -
Faba beans in diets for growing-finishing pigs
Partanen, Kirsi; Alaviuhkola, Timo; Siljander-Rasi, Hilkka; Suomi, Kaija
Agricultural and Food Science in Finland : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2003)Härkäpapu (Vicia faba L.) on palkokasvi,joka on siementen melko suuren valkuaispitoisuuden (raakavalkuaista 300 g kg 1 kuiva-ainetta)vuoksi potentiaalinen soijaa korvaava kotimainen valkuaisrehu. Kahdessa kasvatuskokeessa ... -
Feeding weaned piglets and growing-finishing pigs with diets based on mainly home-grown organic feedstuffs
Partanen, Kirsi; Siljander-Rasi, Hilkka; Alaviuhkola, Timo
Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2006)Vuonna 2000 voimaan tulleet EU:n luonnonmukaisen kotieläintuotannon säädökset muuttivat luonnonmukaisesti tuotettavien sikojen ruokintaa. Sikojen ruokinnan tuli perustua pääasiassa tilalla luonnonmukaisesti tuotettuihin ... -
Heart size and mean muscle fibre cross-sectional area related to birth weight in pigs
Ruusunen, Marita; Puolanne, Eero; Partanen, Kirsi
Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2007)Tutkimuksessa selvitettiin sikojen syntymäpainon yhteyttä niiden (i) kasvuun ja ruhon koostumukseen, (ii) elinten painoon ja (iii) lihassolujen paksuuteen teurasiässä. Tutkimus toteutettiin siten, että kaksikymmentä ... -
Performance, carcass quality, and gastric alterations in fattening pigs fed additives containing formic acid either coated with sorbate or mixed with lactic acid
Partanen, Kirsi; Karhapää, Maija; Siljander-Rasi, Hilkka; Virtanen, Erkki; Nilsson, Bernt
Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2006)Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää kahden muurahaishappopohjaisen happovalmisteen tehoa pieninä pitoisuuksina lihasikojen kasvun edistäjänä. Sorbaatilla päällystetty muurahaishappo sisälsi piimaahan imeytettyä ... -
Utilisation of reactive lysine from meat and bone meals of different ash content by growing-finishing pigs
Partanen, Kirsi; Siljander-Rasi, Hilkka; Alaviuhkola, Timo; van Gilse van der Pals, Nina
Agricultural and Food Science in Finland : 1 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1998)Kasvatuskokeessa selvitettiin, miten soijarouheen korvaaminen tuhkapitoisuudeltaan erilaisilla lihaluujauhoilla vaikuttaa sikojen tuotantotuloksiin ja teuraslaatuun, kun rehuseokset optimoitiin käyttökelpoisen lysiinin ...