"märehtijät" - Selaus asiasanan mukaan Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
Viitteet 1-20 / 24
-
Association between protein feeding and reproductive efficiency in the dairy cow: specific emphasis on protein feeding in Finland
Agricultural and Food Science in Finland : 4-5 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1999)Tässä kirjallisuustutkimuksessa on tarkasteltu valkuaisruokinnan ja hedelmällisyyden välistä yhteyttä lypsylehmillä. Julkaistun aineiston perusteella valkuaisruokinnan vaikutus hedelmällisyyteen vaihtelee. Hedelmällisyyden ... -
Ayrshire-, friisiläis- ja suomenkarjalehmien vertailu kotoisilla rehuilla
Maatalouden tutkimuskeskus. Tiedote : 3/84 (Maatalouden tutkimuskeskusMaatalouden tutkimuskeskus, 1984) -
Ayrshiren, friisiläisen ja suomenkarjan vertailu vasikka- ja hiehokaudella säilörehu-vilja- ja heinä-vilja-urearuokinnalla
Maatalouden tutkimuskeskus. Tiedote : 20/88 (Maatalouden tutkimuskeskusMaatalouden tutkimuskeskus, 1988) -
Concentrate feeding and milk yield based on the field data of milk recorded herds
Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1998)Tutkimuksessa selvitettiin väkirehuruokinnan vaikutusta maidontuotantoon. Aineistona oli 16051 karjatarkkailutilan vuoden 1993 tuotos-, rehunkulutus- ja rehuanalyysitiedot sekä maitotuotoksen karjavuosiratkaisut. ... -
Effect of different sucrose, starch and cellulose supplements on the utilization of grass silages by ruminants
Annales agriculturae FenniaeAnnales Agriculturae Fenniae. Seria Animalia domesticaMaatalouden tutkimuskeskuksen aikakauskirja = Journal of the Agricultural Research CentreMaatalouden tutkimuskeskuksen aikakauskirja. Sarja Kotieläimet : 436 (Agricultural Research CentreMaatalouden tutkimuskeskus, 1972) -
Effect of feeding level and diet type on the performance of crossbred suckler cows and their calves
Agricultural and Food Science in Finland : 1 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)Tutkimuksessa selvitettiin heinään (H;heinää 59,6 % kokonaiskuiva-aineen (KA)syönnistä, keskimäärin 4,8 kg KA/d)ja ureoituun olkeen perustuvan (US; ureoitua olkea 46,1 %kokonais-KA:n syönnistä, keskimäärin 3,5 kg A/d)ruokinnan ... -
Effects of and interactions between the extent of silage fermentation and protein supplementation in lactating dairy cows
Agricultural and Food Science in Finland : 3 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1998)Tutkimuksessa selvitettiin säilörehun käymisasteen ja väkirehun valkuaistason vaikutusta säilörehun syöntiin, maidon tuotantoon, maidon koostumukseen, rehuannoksen sulavuuteen ja veriarvoihin. Kokeessa oli 12 Ayrshire-lehmää ... -
Effects of gradual replacement of rapeseed cake with linseed cake in a grass silage-based diet for dairy cows
Agricultural and Food Science in Finland : 2 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)Lypsylehmien ruokintatutkimuksessa rypsipuristetta korvattiin asteittain pellavapuristeella siten, että pellavapuristeen osuus oli 0, 1/3, 2/3 tai 1 valkuaisrehusta, jonka määrä oli yhteensä 1,5 kg ilmakuivaa rehua päivässä. ... -
Effects of physical treatment of barley and rapeseed meal in dairy cows given grass silage-based diets
Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)Tutkimuksessa selvitettiin ohran ja rypsirouheen fysikaalisen käsittelyn vaikutuksia säilörehun syöntiin ja maidon tuotantoon. Koe tehtiin cyclic change-over koejärjestelyn mukaan käyttämällä 24 ay-lehmää. Kokeessa oli ... -
Effects of sodium sulphate and potassium chloride fertilizers on the nutritive value of timothy grown on different soils
Agricultural and Food Science in Finland : 2 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)Tutkimuksen tavoitteena oli selvitettää natrium- ja kaliumlannoituksen vaikutusta timotein ravintoarvoon. Näytteet olivat Peltovuoren ja Yli-Hallan (1997) astiakokeesta, jossa selvitettiin Na- ja K-lannoituksen vaikutusta ... -
Estimated metabolizable energy yields of perennial and annual grass swards compared with those of spring barley and oat
Agricultural and Food Science in Finland : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)Tutkimuksessa verrattiin yksi- ja monivuotisen nurmen, ohran sekä kauran satoisuutta muuntamalla virallisista lajikekokeista saadut kuiva-ainesadot muuntokelpoisen energian sadoiksi (MES) märehtijän rehutaulukkoarvojen ... -
Factors influencing the flow of fluid, saliva and some cations through the reticulo-omasal orifice of the cow
Annales agriculturae FenniaeAnnales Agriculturae Fenniae. Seria Animalia domesticaMaatalouden tutkimuskeskuksen aikakauskirja = Journal of the Agricultural Research CentreMaatalouden tutkimuskeskuksen aikakauskirja. Sarja Kotieläimet : Supplementum 326 (Agricultural Research CentreMaatalouden tutkimuskeskus, 1968) -
Keskeisten alkutuotantotekijöiden ja prosessoinnin vaikutus maidon laatuun : kirjallisuuskatsaus
Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A : 41 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1998)Tämä julkaisu koostuu kolmesta kirjallisuuskatsauksesta. Ne liittyvät esitutkimukseen, jonka maa- ja metsätalousministeriö teetti maataloudellisten yhteistutkimushankkeiden maito-ohjelmaa varten. Ohjelman valmistelu ... -
Korsirehujen vertailu kasvavien ayrshire-sonnien ruokinnassa
Maatalouden tutkimuskeskus. Tiedote : 21/87 (Maatalouden tutkimuskeskusMaatalouden tutkimuskeskus, 1987) -
Laidun lypsykarjaruokinnassa
Maatalouden tutkimuskeskus. Tiedote : 4/85 (Maatalouden tutkimuskeskusMaatalouden tutkimuskeskus, 1985) -
Microbial protein synthesis, digestion and lactation responses of cows to grass or grass-red clover silage diet supplemented with barley or oats
Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2006)Tutkimuksessa selvitettiin heinäkasvisäilörehun ja puna-apilapitoisen heinäkasvisäilörehun sekä ohran ja kauran vaikutusta pötsikäymiseen, ravintoaineiden virtaukseen ja sulatukseen sekä maitotuotokseen ja maidon koostumukseen. ... -
Predicting body weight from body measurements of pre-pubertal Ayrshire heifers
Agricultural and Food Science in Finland : 1 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandAgricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää mittausten käyttökelpoisuutta 3-10 kuukauden ikäisten hiehojen elopainon määrittämisessä. Elopainon kehityksen seuraaminen jo alkukasvatuskaudella on välttämätöntä, sillä utareen ... -
Ruokintarutiinien merkitys naudoilla : kirjallisuustutkimus
Maatalouden tutkimuskeskus. Tiedote : 5/85 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1985) -
Sian ja naudan ruokinnan vaikutus lihan laatuun
Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A : 7 (Maatalouden tutkimuskeskusMaatalouden tutkimuskeskus, 1996)Julkaisu koostuu kahdesta osasta, jotka käsittelevät ruokinnan vaikutusta sianlihan ja naudanlihan laatuun. Kirjallisuusselvityksen perusteella ruokinnalla on selvä vaikutus sianlihan laatuun vaikka muutkin tekijät kuten ... -
Säilörehu Maatalouden tutkimuskeskuksen lypsykarjakokeissa 1970-luvulla
Maatalouden tutkimuskeskus. Tiedote : 3/85 (Maatalouden tutkimuskeskusMaatalouden tutkimuskeskus, 1985)