Luke
 

Keskeisten alkutuotantotekijöiden ja prosessoinnin vaikutus maidon laatuun : kirjallisuuskatsaus

Effect of production and processing factors on milk quality : literature review

Maatalouden tutkimuskeskus
1998
asarja41.pdf
782.11 KB

URI

Tiivistelmä

Tämä julkaisu koostuu kolmesta kirjallisuuskatsauksesta. Ne liittyvät esitutkimukseen, jonka maa- ja metsätalousministeriö teetti maataloudellisten yhteistutkimushankkeiden maito-ohjelmaa varten. Ohjelman valmistelu aloitettiin syksyllä 1994 ja se on jo pääosin käynnistynyt. Maito-ohjelma sisältää yhteensä 12 osahanketta, jotka käsittelevät kotieläintuotannon kehittämistä, maidosta saatavien komponenttien monipuolista hyödyntämistä ja sitä tukevan erikoistuotannon kehittämistä sekä teknologisten prosessien vaikutusta maidon laatuun. Yhtenä osahankkeena on "Keskeisten alkutuotantotekijöiden ja prosessoinnin vaikutus maidon laatuun", mihin tämä kirjallisuusselvitys liittyy. Tämän osahankkeen tavoitteena on selvittää maidon laatuun vaikuttavia tekijöitä eläimen ravitsemuksen, maidon prosessoinnin ja ihmisravitsemuksen kannalta. Ensimmäisessä kirjallisuusselvityksessä on tarkasteltu lehmien ruokinnan vaikutusta maidon koostumukseen ja laatuun, toisessa prosessoinnin vaikutusta maidon laatuun ja kolmannessa maidon laadun ravitsemuksellista merkitystä ihmiselle. Lisäksi alussa on johdantokappale maidon laatuhinnoittelusta Suomessa ja sen tulevaisuuden haasteista.

ISBN

951-729-520-0

OKM-julkaisutyyppi

D4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti taikka -selvitys

Julkaisusarja

Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A

Volyymi

Numero

41

Sivut

96 p

ISSN

1238-9935

DOI

Saavutettavuusominaisuudet

Ei tietoa saavutettavuudesta