"quality" - Selaus asiasanan mukaan MTT:n julkaisusarjat
Viitteet 1-20 / 22
-
Biojäte- ja lietekompostien käyttömahdollisuudet kasvintuotannossa
Maa- ja elintarviketalous : 28 (MTTMTT, 2003)Kasvintuotannossa, erityisesti monokulttuurisessa viljan viljelyssä, vuosittain toistuva muokkaus kuluttaa maan orgaanista ainesta. Sitä voidaan kuitenkin täydentää biojäte- ja lietekomposteilla. Näin toteutuvat kestävän ... -
Characterising strengths, weaknesses, opportunities and threats in producing naked oat as a novel crop for northern growing conditions
Agricultural and Food Science : 1-2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)Paljasjyväistä kauraa viljeltiin Suomessa vain 285 hehtaarilla vuonna 2002, mikä on alle promille kauran viljelyalasta. Pieni viljelyala on seurausta useista epävarmuustekijöistä. Paljasjyväisyyteen kytkeytyy vahvuuksia ... -
Effects of fertilisation and irrigation practices on yield, maturity and storability of onions
Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1998)Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, voidaanko määrältään ja varastokestävyydeltään hyvä sipulisato saavuttaa vähällä lannoituksella, kun kasvustoa kastellaan tarvittaessa. Kaksivuotisissa kokeissa tutkittiin kolmen ... -
Efficacy of fungicide tebuconazole in barley varieties with different resistance level
Agricultural and Food Science : 1 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2010)Efficacy of the fungicide tebuconazole was tested in 2 treatment regimes in 3 spring barley varieties over three years (2003 2005). The impact of the fungicide on the control of major barley pathogens Pyrenophora teres ... -
Kasvihuonekurkun ja -tomaatin tarjontaketjut Suomessa
MTT:n selvityksiä : 109 (MTT, 2006)Tutkimuksessa tavoitteena oli selvittää: 1) Millainen on kurkun ja tomaatin tarjontaketjujen rakenne Suomessa?, 2) Kuinka tarjontaketjut toimivat ja mitkä ovat tarjontaketjujen on-gelmakohdat? 3) Kuinka tarjontaketjut ... -
Keskeisten alkutuotantotekijöiden ja prosessoinnin vaikutus maidon laatuun : kirjallisuuskatsaus
Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A : 41 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1998)Tämä julkaisu koostuu kolmesta kirjallisuuskatsauksesta. Ne liittyvät esitutkimukseen, jonka maa- ja metsätalousministeriö teetti maataloudellisten yhteistutkimushankkeiden maito-ohjelmaa varten. Ohjelman valmistelu ... -
Laatu ja riskit elintarviketaloudessa -menetelmät ja välineet : seminaari 29.11.2001, Olkkalan kartano, Vihti
MTT:n selvityksiä : 4 (MTT, 2002) -
Laatujärjestelmien taloudelliset vaikutukset ja toimivuus maatalous- ja elintarvikealojen pienissä ja keskisuurissa yrityksissä
MTT:n selvityksiä : 58 (MTTMTTMTTMTTMTT, 2004)Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää laatujärjestelmien taloudellisia vaikutuksia yrityksen tasolla elintarvikeketjun kahdella toisiinsa verrattuna erilaisella toimialalla. Tavoitteena oli määrittää ne ongelmat, joihin ... -
Laitoskompostien laadun parantaminen kypsytystä tehostamalla
MTT:n selvityksiä : 70 (MTT, 2004)Biohajoavien jätteiden käsittelyyn kohdistuvat vaatimukset tulevat kiristymään lähivuosina tiukentuvan lainsäädännön myötä. Etenkin valmisteilla oleva EU-direktiivi Biohajoavan jätteen biologiset käsittelymenetelmät , ... -
Leikkoruusun talvikauden viljelytapojen merkitys energiankulutukseen, sadon määrään ja kukkien laatuun
MTT Raportti : 2 (MTT, 2010)Ennen tekovalojen yleistymistä ja ympärivuotista viljelyä ruusukasvustot laitettiin talvilepoon pimeimmän ja kylmimmän talvikauden ajaksi. Nykyään tuotantokustannukset ja erityisesti energian hinta ovat nousseet ja tuonnin ... -
Lietelannan levitysajan ja -tavan sekä ilmastuksen vaikutus säilörehusadon määrään ja laatuun
Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A : 44 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1998)Maatalouden tutkimuskeskuksen Pohjois-Pohjanmaan tutkimusasemalla Ruukissa (64°41'N, 25°07'E) tehtiin vuosina 1992 ja 1993 säilörehunurmen lietelannoituskoe, jossa nurmelle levitettiin haja- ja letkulevittimellä ilmastettua ... -
Perunalajike Etelä-Savoon : varhais- ja ruokaperunan lajikekokeiden tuloksia vuosilta 1983-1994
Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A : 37 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1998)Tutkimuksessa tarkasteltiin eri varhais- ja ruokaperunalajikkeiden menestymistä Etelä-Savossa vuosina 1983-1994 Karilassa tehtyjen virallisten lajikekokeiden pohjalta. Kyseisenä jaksona vähintään kolme vuotta kokeissa ... -
Proceedings 7th International Oat Conference
Agrifood Research ReportsMaa- ja elintarviketalous : 51 (MTT, 2004)At the 6th International Oat Conference, held in New Zealand, in 2000, it was agreed that the next conference would be held in Helsinki, Finland, in 2004. The National Organising Committee of the forthcoming conference ... -
Quality characteristics of edible linseed oil
Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2007)Suomessa kasvatetusta öljypellavasta valmistetulle öljylle on kysyntää, ja öljypellavan viljelyala voi täten kasvaa. Öljypellavan tuottajat ovat olleet kiinnostuneita öljypellavan laadun hallinnasta, ja yksi kiinnostuksen ... -
Reduced fertiliser use and changes in cereal grain weight, test weight and protein content in Finland in 1990-2005
Agricultural and Food Science : 4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2007)Ympäristötuen ehtojen mukaisen peruslannoituksen ja tarkennetun lannoituksen on pelätty alentavan viljasadon laatua. Tässä tutkimuksessa verrattiin Elintarviketurvallisuusviraston Viljantarkastuksen analysoimien viljanäytteiden ... -
Relationships between climate and winter cereal grain quality in Finland and their potential for forecasting
Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)Useat tutkimukset ovat osoittaneet erilaisten säätekijöiden vaikutuksia viljojen satomääriin, mutta harvemmin laatuominaisuuksiin. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli mallintaa syysvehnän ja -rukiin hehtolitran painon ... -
Response of P, K, Mg and NO 3 -N contents of carrots to irrigation, soil compaction, and nitrogen fertilisation
Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)Tiedetään, että maan tiiviys vaikuttaa herkästi porkkanan ulkoiseen laatuun. Karoteeni- ja sokeripitoisuuksiin maaperätekijät vaikuttavat huomattavasti vähemmän, minkä osoittivat Maatalouden tutkimuskeskuksessa vuosina ... -
Responses of yield and N use of spring sown crops to N fertilization, with special reference to the use of plant growth regulators
Agricultural and Food Science in Finland : 4-5 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1999)Voidaanko typpilannoituksen hyötyä parantaa kasvunsääteiden avulla vai lisäävätkö kasvunsääteet typen käyttöä tuottamatta lisää satoa? Näitä kysymyksiä sekä typpilannoituksen jälkivaikutuksia tutkittiin edesmenneen ... -
Riskienhallinnan menetelmät elintarvikeketjussa
MTT:n selvityksiä : 5 (MTT, 2002)Elintarvikeketjun riskienhallinnan tehokas kehittäminen edellyttää, että tilanteesta ja ongelmista voidaan muodostaa kokonaiskuva. Tähän tarvitaan kaikkien osapuolien osaamisen ja tiedon yhdistämistä. Se on vaikeampaa, ... -
The effects of a non-woven cover in combination with different soil mulches in strawberry cultivation
Agricultural and Food Science in Finland : 5-6 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)Maanpeite- ja kasvustokatteiden vaikutusta mansikan sadon ajoitukseen, määrään ja laatuun tutkittiin vuosina 1989-93 Pohjois-Suomessa. Harsoa käytettiin kokeessa kahdella tavalla: 1) harso levitettiin kasvuston päälle ...