"Re" - Selaus asiasanan mukaan MTT Raportti
Viitteet 1-16 / 16
-
Biopolttoaineiden raaka-aineeksi viljeltävien kasvien aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt Suomessa Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2009/28/EY mukainen laskenta
MTT Raportti : 9 (MTT, 2010)Tässä raportissa esitetään eri kasvien viljelystä aiheutuvia kasvihuonekaasukaasupäästöjä Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2009/28/EY (uusiutuvista lähteistä peräisin olevan energian käytön edistäminen, ns. ... -
Elintarvikeketjussa syntyvä ruokahävikki Kirjallisuuskatsaus
MTT Raportti : 12 (MTT, 2010)Tässä kirjallisuuskatsauksessa tarkastellaan ruokajätteen syntyä, syitä ja vähennyskeinoja elintarvikeketjun eri vaiheissa keskittyen erityisesti vältettävissä olevaan ruokajätteeseen eli ruokahävikkiin. Tavoitteena oli ... -
Elintarvikkeiden pakkausvaihtoehtojen ympäristövaikutukset. FutupackEKO2010-hanke
MTT Raportti : 14 (MTT, 2011)Tässä raportissa esitellään FutuPackEKO2010-hankkeessa kolmelle pakatulle elintarviketuotteelle tehtyjen elinkaaritapaustutkimusten tulokset ja niistä tehdyt johtopäätökset. Keskeisenä lähtökohtana tutkimuksessa oli ... -
Kirjolohen ympäristövaikutukset Suomessa
MTT Raportti : 48 (MTTMTT, 2012)Suomessa kasvatetun kirjolohen pääasialliset ympäristövaikutukset tutkittiin Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen, Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen tekemässä yhteistyöhankkeessa ... -
Lihaketjun vastuullisuuden läpinäkyvyys ja jäljitettävyys - esimerkkinä sianlihan tuotantoketju. Katsaus nykytilaan ja tulevaisuuteen
MTT Raportti : 58 (MTT, 2012)Läpinäkyvyyden lisääminen edellyttää viestintää. Niin kuluttajien kuin muidenkin sidosryhmien edustajat korostivat hankkeen aikana ketjun toimintaan liittyvän viestinnän kehittämisen tarvetta. Kuluneen hankkeen pohjalta ... -
Maatalouspoliittisen toimintaympäristön ennakointi Miten käy kotimaisen elintarvikeketjun?
MTT Raportti : 7 (MTT, 2010) -
Monimuotoisuudesta sopeutumiskykyä. Ruokaketju uusille raiteille? 2. korjattu versio
MTT Raportti : 43 (MTT, 2012)Ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia tietyssä paikassa ja tiettynä aikana on vaikea ennustaa tarkasti. Muutoksen epäsuorat vaikutukset, esimerkiksi hillintätoimet, monimutkaistavat haastetta edelleen. Samanaikaisesti ... -
Perunan ilmastovaikutukset
MTT Raportti : 73 (MTTMTT, 2012)Elinkaariarviointia käytetään tuotteiden ympäristövaikutusten selvittämiseen. Kattavan kuvan saamiseksi tietyn tuotteen ympäristövastuullisuudesta tulee tarkastella laajasti eri ympäristövaikutuksia. Elinkaariarvioinnin ... -
Perunan ja vihannesten sivuvirtojen arvokomponenttien hyötykäyttö
MTT Raportti : 67 (MTT, 2012)Tässä raportissa sivuvirroilla tarkoitetaan kaikkia niitä perunan ja vihannesten käsittelyprosesseissa syntyviä jakeita, jotka eivät ole varsinaisia päätuotteita. Sivuvirtoja ovat esimerkiksi kuorimassa, soluneste, ... -
Ruokahävikki suomalaisessa ruokaketjussa: Foodspill 2010-2012 -hankkeen loppuraportti
MTT Raportti : 41 (MTTMTTMTT, 2012)Ruoan päätyminen jätteeksi on ekologisesti ja taloudellisesti kestämätöntä. Raaka-aineiden tuotannosta ja prosessoinnista aiheutuneet ympäristövaikutukset ovat syntyneet turhaan. Yksinkertaisimpia keinoja vähentää ... -
Teräskuonan sisältämän kromin ja vanadiinin kulkeutuminen perunaan
MTT Raportti : 13 (MTTMTT, 2010)Teräskuonia käytetään maataloudessa kalkitus- ja maanparannusaineena. Teräskuonat täyttävät lannoitevalmistelain 539/2006 ja siihen liittyvien asetusten määrittelemät laatuvaatimukset. Koska nykyään kiinnitetään yhä ... -
Teurastamoista saatavien sivujakeiden uudet prosessointimenetelmät ja hyötykäyttökohteet : Hyötyteuras-hankkeen 2009-2011 loppuraportti
MTT Raportti : 62 (MTT, 2012)Teurastamot tuottavat runsaasti sivujakeita, Suomessa n. 240 000 tonnia vuodessa. Teurasveri-ja lihaluujakeita muodostuu eniten ja ne sisältävät runsaasti mielenkiintoisia, ravitsemuksellisesti ja taloudellisesti arvokkaita ... -
The Baltic environment, food and health: from habits to awareness : feasibility study : Central Baltic INTERREG IV A Programme 2007-2013
MTT Report : 34 (MTTMTT, 2011)Background of the programme and Foodweb-project <P>"The Baltic environment, food and health: from habits to awareness - FOODWEB" is a part of the Central Baltic IVA Programme 2007- 2013, which funds cross-border cooperation ... -
Tuorevihannesten tuotantoketjun tavoitteena turvallinen tuote : Tuorevihannesten hygienia: raaka-aineet, tuotteet, vesi ja jätteet - TUOVI -hankkeen loppuraportti
MTT Raportti : 86 (MTT, 2013)Hankkeen tavoitteena oli parantaa kotimaisen vihannestuotannon toimintaedellytyksiä vihannesraaka-aineen sekä lopputuotteen laatua parantamalla, prosesseja kehittämällä sekä ympäristövaikutuksia vähentämällä. Hankkeessa ... -
Uudet menetelmät elintarviketurvallisuuden parantamiseksi - esiselvitystyö
MTT Raportti : 18 (MTT, 2011)Elintarviketurvallisuus -esiselvitys koostui viranomais- ja teollisuuskatsauksista sekä teknologiaselvityksestä. Teollisuusselvityksessä kartoitettiin 14 kotimaisesta elintarviketuotantolaitoksesta tarpeet määrittää ... -
Vain muutos on pysyvää : Lapin maatalousyrittäjien näkemyksiä tulevaisuuden toimintaympäristöstä ja omista eväistään vastata muutoksiin
MTT Raportti : 15 (MTT, 2011)Maatalouden ja maaseudun yritystoiminnan merkittävä väheneminen nähdään yhtenä Lapin maaseudun uhkatekijöistä. Yrittäjien ikääntyminen, jatkajan puute, näköalattomuus, tuotantotilojen ja kaluston vanheneminen voivat estää ...