Haku
Viitteet 1-10 / 20
Ruokinnan vaikutus maidon koostumukseen ja laatuun
(Maatalouden tutkimuskeskus, 1998)
Sikojen ruokintatutkimuksen lähtökohdat
(Maatalouden tutkimuskeskus, 1998)
Maitoa ja lihaa nurmesta ja viljasta
(Maatalouden tutkimuskeskus, 1998)
Nurmirehun ruokinnalliseen arvoon vaikuttavat tekijät
(Maatalouden tutkimuskeskus, 1998)
Laitumen hyväksikäytön tehostaminen
(Maatalouden tutkimuskeskus, 1998)
Nurmipalkokasveista säilörehua
(Maatalouden tutkimuskeskus, 1999)
Nurmipalkokasveja, varsinkin puna-apilaa, on perinteisesti viljelty rehuksi Euroopan pohjoisimmissa maissa. Halpojen typpilannoitteiden saanti, nurmipalkokasvien heikko taudinkestävyys ja talvehtiminen sekä palkokasvien ...
Nurmisadon kehityksen mallintaminen
(Maatalouden tutkimuskeskus, 1999)
Käyttäen muunnettua Gustavssonin mallia tässä esitettävässä tutkimuksessa simuloitiin timotei-nurminataseosnurmen maanpäällisen kuiva-aineen kasvua ja sulavuuden muutosta alkukesän aikana. Sulavuuden muutos laskettiin ...
Yksivuotiset nurmipalkokasviseokset lammaslaitumena
(Maatalouden tutkimuskeskus, 1999)
Oman pellon valkuaisrehut
(Maatalouden tutkimuskeskus, 2000)
Palkoviljoja, hernettä, härkäpapua ja makeaa lupiinia voidaan käyttää sikojen rehuksi. Palkoviljojen käyttöä puoltavat niiden arvokkaat ominaisuudet, kuten typpiomavaraisuus ja siementen hyvä valkuaispitoisuus. Valkuaisessa ...
Viljasato tehokkaasti käyttöön
(Maatalouden tutkimuskeskus, 2000)
Viljan energia-arvoon vaikuttaa voimakkaimmin sen kuitupitoisuus. Viljan valkuaisen aminohappokoostumus on sikojen kannalta puutteellinen. Uusien ohra- ja ruisvehnälajikkeiden valkuaisessa lysiini-aminohappoa on vähemmän ...