Agricultural and Food Science - Selaus asiasanan mukaan "ham"

    • Genetic variation of loin and ham quality in Finnish Landrace and Large White pigs 

      Sevón-Aimonen, Marja-Liisa; Honkavaara, Markku; Serenius, Timo; Mäki-Tanila, Asko; Puonti, Matti
      Agricultural and Food Science : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2007)
      Selection potential for meat quality of economically important loin (longissimus) and ham muscles (adductor, semimembranosus, biceps femoris) has been assessed. Ultimate pH (pHu), meat colour (lightness, redness and ...
    • Saltiness of coarsely ground cooked ham with reduced salt content 

      Ruusunen, Marita; Särkkä-Tirkkonen, Marjo; Puolanne, Eero
      Agricultural and Food Science in Finland : 1 (Maatalouden tutkimuskeskusMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)
      Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää kuinka paljon kinkkuleikkeen suolapitoisuutta voi alentaa ilman vaikutusta tuotteen aistittavaan suolaisuuteen. Kinkkuleikkeet valmistettiin karkeaksi hienonnetusta sianlihasta. ...
    • Sodium reduction in cooked meat products by using commercial potassium phosphate mixtures 

      Ruusunen, Marita; Niemistö, Markku; Puolanne, Eero
      Agricultural and Food Science in Finland : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2002)
      Suolan lisäksi natriumfosfaatti suurentaa lihavalmisteiden natriumpitoisuutta. Useat natriumfosfaatit sisältävät 30 % natriumia. Tämän vuoksi tutkimuksessa selvitettiin, miten natriumfosfaatin korvaaminen kaliumfosfaatilla ...