"naudanlihantuotanto" - Selaus asiasanan mukaan Maa- ja elintarviketalous

    • Luomututkimusta maamikrobeista aluetalouteen : MMM:n Luomututkimusohjelman 2003-2006 loppuraportti 

      Suokas, Brita; Nykänen, Arja
      Maa- ja elintarviketalous : 117 (MTT, 2008)
      Maa- ja metsätalousministeriön luomututkimusohjelmassa 2003 2006 toteutettiin 15 tutkimushanketta, jotka tuottivat tietoa koko luonnonmukaisen maaja elintarviketalouden tuotantoketjusta. Tutkimusohjelma osoitti, että ...
    • Tuloksia lihanautojen laidunkokeista 

      Huuskonen, Arto (toim.)
      Maa- ja elintarviketalous : 95 (MTT, 2007)
      Tutkimuskokonaisuudessa verrattiin sonnien ja sonnivasikoiden kasvua, ruhon ja lihan laatua, lihan rasvahappokoostumusta sekä eläinten käyttäytymistä ja hyvinvointia laitumella ja pihatossa. Lisäksi selvitettiin, millaisin ...
    • Tärkkelys-etanoliteollisuuden sivutuotteet lihanautojen seosrehuruokinnassa 

      Huuskonen, Arto (toim.)
      Maa- ja elintarviketalous : 98 (MTT, 2007)
      Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää tärkkelys-etanoliteollisuuden sivutuotteiden käyttömahdollisuudet lihanautojen ruokinnassa. Ohrarehu osoittautui säilörehu-ohrapohjaisella ruokinnalla käyttökelpoiseksi energiarehuksi ...
    • Uusien naudanlihantuotantomenetelmien talous 

      Pihamaa, Pekka (toim.); Huuskonen, Arto (toim.)
      Maa- ja elintarviketalous : 75 (MTT, 2005)
      Uusien naudanlihantuotantomenetelmien talous -tutkimushankkeen lähtökoh-tana oli jatkaa ja syventää naudanlihantuotantoa käsittelevää talous- ja koti-eläintutkimusta Suomessa. Tutkimushankkeen tavoitteena oli löytää ...
    • Ympäristötekijöiden vaikutukset lihanautojen kasvuun ja hyvinvointiin 

      Huuskonen, Arto (toim.)
      Maa- ja elintarviketalous : 54 (MTT, 2004)
      Monet ympäristötekijät vaikuttavat eläinten kasvuun, hyvinvointiin, rehun hyväksikäyttöön ja terveyteen. Tässä julkaisussa käsitellään ympäristötekijöiden vaikutusta lihanautojen kasvuun ja hyvinvointiin. Aiheina ovat: ...