"ohra" - Selaus asiasanan mukaan MTT:n julkaisusarjat
Viitteet 1-20 / 88
-
Are there indications of climate change induced increases in variability of major field crops in the northernmost European conditions?
Agricultural and Food Science : 3-4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009)Ilmastonmuutos lisää tuotannon epävarmuutta, koska sääolojen vaihtelu lisääntyy ja sään ääri-ilmiöt yleistyvät. Satoerot suotuisien ja epäsuotuisien kasvukausien välillä korostuvat myös lajikkeiden sadontuottokyvyn ... -
Arra-ohra
Maatalouden tutkimuskeskus. Kasvinjalostuslaitoksen tiedote : 20 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1982) -
Arttu-ohra
Maatalouden tutkimuskeskus. Tiedote : 15/92 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1992) -
Barley fibre and wet distillers' solubles in the diet of growing cattle
Agricultural and Food Science in Finland : 3 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1998)Tärkkelys-etanolituotannon oheistuotteina saadaan useita märehtijöiden ruokintaan soveltuvia rehuja, joista tärkeimpiä ovat ohrarehu ja tiivistetty tärkkelysrankki. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää ohran korvaamista ... -
Biopolttoaineiden raaka-aineeksi viljeltävien kasvien aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt Suomessa Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2009/28/EY mukainen laskenta
MTT Raportti : 9 (MTT, 2010)Tässä raportissa esitetään eri kasvien viljelystä aiheutuvia kasvihuonekaasukaasupäästöjä Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2009/28/EY (uusiutuvista lähteistä peräisin olevan energian käytön edistäminen, ns. ... -
Calibration of a desktop scanner and digital image analysis procedure for quantification of root morphology
Agricultural and Food Science in Finland : 3 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2000)Testit tummilla metallilangoilla ja ohran juurilla osoittivat, että oikea valotussäätö on ensiarvoisen tärkeä kalibroitaessa tasoskanneria juurten morfologisten ominaisuuksien digitaalista kuva-analyysia varten. Jos valotus ... -
Didinin (disyandiamidi) vaikutus naudan lietelannan tehoon ohran lannoitteena
Maatalouden tutkimuskeskus. Tiedote : 19/88 (Maatalouden tutkimuskeskusMaatalouden tutkimuskeskus, 1988) -
Effects of physical treatment of barley and rapeseed meal in dairy cows given grass silage-based diets
Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)Tutkimuksessa selvitettiin ohran ja rypsirouheen fysikaalisen käsittelyn vaikutuksia säilörehun syöntiin ja maidon tuotantoon. Koe tehtiin cyclic change-over koejärjestelyn mukaan käyttämällä 24 ay-lehmää. Kokeessa oli ... -
Effects of variety, soil type and nitrogen fertilizer supply on the nutritive value of barley for growing-finishing pigs
Agricultural and Food Science in Finland : 4 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)Tutkimuksessa selvitettiin lajikkeen, typpilannoitus-tason ja maalajin vaikutuksia ohran kemialliseen koostumukseen, in vitro -sulavuuteen sekä ruokinnalliseen arvoon lihasioilla. Tutkimuksessa käytetyt 12 ohraerää ... -
Eri viljalajien sulavuus minkillä ja siniketulla
Maatalouden tutkimuskeskus. Tiedote : 5/88 (Maatalouden tutkimuskeskusMaatalouden tutkimuskeskus, 1988) -
Esitutkimus viljojen kivennäisainepitoisuuksista ja niihin vaikuttavista tekijöistä vuosina 1970-74
Maatalouden tutkimuskeskus. Paikalliskoetoimiston tiedote : 15 (Maatalouden tutkimuskeskusMaatalouden tutkimuskeskus, 1981) -
Fungisidien vaikutus ohran kasvuaikaan Pohjois-Pohjanmaalla
MTT Raportti : 174 (MTT, 2014)Viljelykasvien sienitautien torjuntaan käytettävät fungisidit kykenevät estämään taudinaiheuttajasienien ja niiden itiöiden kasvua kasvien lehdillä. Terveinä säilyvät lehdet kykenevät siten jatkamaan häiriöttä ... -
Fusarium-homeet viljassa. Homeen tartunta ja toksiinien muodostuminen sekä sadon toksiiniriskin hallinta
MTT Raportti : 153 (MTT, 2014)SAFECEREAL-projektissa tutkittiin Fusarium-homeita, erityisesti nk. A-tyypin trikotekeenituottajina tunnettuja F. langsethiae ja F. sporotrichioides –lajeja ja niiden toksiinisynteesin käynnistymiseen vaikuttavia tekijöitä ... -
Grain yield, net blotch and scald of barley in Finnish official variety trials
Agricultural and Food Science in Finland : 5-6 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)Suomen virallisten lajikekokeiden ohrakokeiden (Hordeum vulgare L.) satotulokset ja verkkolaikun (Pyrenophora teres Drechs. f. teres Smedeg.) ja rengaslaikun (Rhynchosporium secalis (Oud.) J.J. Davis) määrä analysoitiin ... -
Heikkoitoisen kevätviljan arvo kylvösiemenenä
Maatalouden tutkimuskeskus. Tiedote : 4/90 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1990) -
Improved extraction of prolamins for gluten detection in processed foods
Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2011)Keliakia-analytiikan yksi tärkeimmistä osista on näytteiden sisältämien vehnän, ohran ja rukiin prolamiinien tehokas uutto ennen niiden pitoisuuden analysointia. Prolamiinien uuttuvuuteen vaikuttaa voimakkaasti elintarvikkeen ... -
Kalilannoitusta koskevia tutkimuksia : Selostus kiinteillä koekentillä vuosina 1932-59 suoritetuissa eri kalimääärien kokeissa saaduista tuloksista
Valtion maatalouskoetoiminnan julkaisujaPublications of the Finnish state agricultural research board : 185 (Maatalouskoelaitos, 1961) -
Kalkitusajankohdan vaikutus kalkituksen tehoon
Maatalouden tutkimuskeskus. Tiedote : 16/89 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1989) -
Kasvitautien esiintyminen viljalajikkeilla virallisissa lajikekokeissa 2007 - 2014
MTT Raportti : 183 (MTT, 2014)Virallisten lajikekokeiden tarkoituksena on kasvilajikkeiden viljelyarvon arviointi. Viljalajikkeiden taudinkestävyys on tärkeä osa viljelyarvoa ja lajikkeiden taudinkestävyys on merkittävä osa integroitua kasvinsuojelua. Tiedot ... -
Kasvuvoimaa luomuohralle
Maa- ja elintarviketalous : 52 (Maaseudun TulevaisuusMTT, 2004)Ohra menestyy muita viljalajeja heikommin luomutuotannossa. Jotta luomuohrasta saataisiin elintarviketeollisuuden raaka-ainetta, tässä tutkimuksessa paneuduttiin ratkomaan ohran ravinnehuollon ongelmia. Tutkimus lähti ...