Ilmastovaikutusaineisto ruokapalvelusektorille : Aineiston tuottamisen menetelmät
Luonnonvarakeskus
2024
luke-luobio_75_2024.pdf - 751.9 KB
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Pysyvä osoite
URI
Tiivistelmä
Ravintola-alalla on keskeinen rooli kestävän ruoan kulutuksen edistämisessä tarjoamalla kestäviä ateriavaihtoehtoja ja muokkaamalla kuluttajien mieltymyksiä. Edistääkseen ravintoloiden ilmastotyötä Luonnonvarakeskus (Luke) on tuottanut avoimen ilmastovaikutusdatan, joka kattaa yli 1 200 raaka-ainetta. Aineisto on tuotettu elinkaariarvioinnilla (Life Cycle Assessment, LCA), jolloin ilmastovaikutukset kattavat raaka-aineiden elinkaaren aikana syntyneet kasvihuonekaasupäästöt maatalouden tuotantopanosten valmistuksesta aina tukkukauppaan asti. Aineistossa on huomioitu sekä kotimainen että ulkomainen tuotanto, ja julkaistu datasetti sisältää näiden ilmastovaikutusten painotetun keskiarvon. Aineisto on lisäksi yhteensopiva Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämän elintarvikkeiden kansallisen koostumustietopankki Finelin kanssa. Tässä raportissa esitetään datan tuottamiseen käytetyt menetelmät ja taustat.
ISBN
978-952-380-961-1
OKM-julkaisutyyppi
D4 Julkaistu kehittämis- tai tutkimusraportti taikka -selvitys
Julkaisusarja
Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus
Volyymi
Numero
75/2024
Sivut
Sivut
12 s.
ISSN
2342-7639