Haku
Viitteet 1-7 / 7
Lypsykarjan pitkäaikaiskoe : Lehmien energian saanti ja hyväksikäyttö
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 1986)
Maitoa siilo- tai paalirehulla
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Korjuuolosuhteet vaikuttivat kuivan, ilman säilöntäainetta tehdyn paalirehun ruokinnalliseen arvoon enemmän kuin lievästi esikuivatun, happosäilötyn siilorehun arvoon. Hyvässä säässä korjatut rehut lypsättivät lehmiä yhtä ...
Lypsykarjan pitkäaikaiskoe : Lehmien valkuaisensaanti ja hyväksikäyttö
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 1986)
Säilörehun korjuutekniikka ei vaikuta juustojen laatuun
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Juustonvalmistuksen taloudellisuus riippuu muun muassa maidosta saatavasta juustosaaliista sekä lopputuotteen aistittavasta ja mikrobiologisesta laadusta. Varsinaiseen juustosaaliiseen puolestaan vaikuttavat lehmärotu, ...
Ohrarehu maistuu myös lypsylehmille
(Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Ohrarehu osoittautui kokeessa hyväksi energiaväkirehuksi lehmille. Lehmät, joiden rehuseoksessa puolet ohrasta oli korvattu ohrarehulla, lypsivät enemmän kuin pelkkää ohraa energiaväkirehuna saaneet lehmät. Maidon ...
Säilörehu on maitotilallisten ykkösasia
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Säilörehun laatu heijastuu maitotiloilla eläinten terveyteen, lopputuotteen laatuun ja taloudelliseen tulokseen. Tilakoon kasvaminen asettaa onnistumiselle uudenlaisia haasteita.
Rypsirehut parantavat maidon rasvahappokoostumusta
(Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Lypsylehmille annetut rypsirehut sisältävät pienen rasvalisän. Se muuttaa maidon rasvahappokoostumusta ravitsemuksellisesti suotuisaan suuntaan. Rasvalisä ei pienentänyt maidon valkuaispitoisuutta eikä heikentänyt kuidun ...