Luke
 

Säilörehun korjuutekniikka ei vaikuta juustojen laatuun

URI

Tiivistelmä

Juustonvalmistuksen taloudellisuus riippuu muun muassa maidosta saatavasta juustosaaliista sekä lopputuotteen aistittavasta ja mikrobiologisesta laadusta. Varsinaiseen juustosaaliiseen puolestaan vaikuttavat lehmärotu, lehmän geneettiset ominaisuudet juustonvalmistuksen kannalta, laktaatiovaihe, ruokinta, utareterveys ja maidon prosessointi. Tässä tutkimuksessa sadon merkitys maidon ja juustojen koostumukselle ja laadulle oli suurempi kuin korjuumenetelmän.

ISBN

OKM-julkaisutyyppi

D1 Artikkeli ammattilehdessä

Julkaisusarja

Koetoiminta ja käytäntö

Volyymi

63

Numero

2(12.6.2006)

Sivut

Sivut

6

ISSN

0355-0990

DOI