Säilörehun korjuutekniikka ei vaikuta juustojen laatuun
Mäki, Maarit; Pahkala, Eero; Tupasela, Tuomo; Saarisalo, Eeva; Heikkilä, Terttu; Jaakkola, Seija (2006)
Mäki, Maarit
Pahkala, Eero
Tupasela, Tuomo
Saarisalo, Eeva
Heikkilä, Terttu
Jaakkola, Seija
Julkaisusarja
Koetoiminta ja käytäntö
Volyymi
63
Numero
2(12.6.2006)
Sivut
6
Maaseudun Tulevaisuus
2006
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015103015412
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015103015412
Tiivistelmä
Juustonvalmistuksen taloudellisuus riippuu muun muassa maidosta saatavasta juustosaaliista sekä lopputuotteen aistittavasta ja mikrobiologisesta laadusta. Varsinaiseen juustosaaliiseen puolestaan vaikuttavat lehmärotu, lehmän geneettiset ominaisuudet juustonvalmistuksen kannalta, laktaatiovaihe, ruokinta, utareterveys ja maidon prosessointi. Tässä tutkimuksessa sadon merkitys maidon ja juustojen koostumukselle ja laadulle oli suurempi kuin korjuumenetelmän.
Collections
- Julkaisut [86867]