Haku
Viitteet 1-10 / 13
Lypsykarjan pitkäaikaiskoe : Lehmien valkuaisensaanti ja hyväksikäyttö
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 1986)
Rehutaulukot ja ruokintasuositukset uudistuivat
(Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Kotieläinten ruokinta perustuu rehutaulukoissa esitettyihin ruokintasuosituksiin ja rehuarvoihin. Suomessa rehuarvojen laskentaperusteet ja ruokintasuositukset laaditaan MTT:ssä (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus).
Herne maittaa Nyholmien luomusioille : Oikealla lajikkeella herneen viljely helppoa
(Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Steve ja Sonja Nyholmin luomutilan siat saavat valkuaisensa kotimaisista rehuista, pääasiassa herneestä ja rypsistä. Laajamittainen herneen viljely aloitettiin tilalla viime vuonna. Kokemukset rehukasvista ovat hyviä.
Sikojen tarpeen mukainen valkuaisruokinta vähentää typpipäästöjä
(Maaseudun Tulevaisuus, 1997)
Luomusian ruokalistalle löytyy vaihtoehtoja
(Maaseudun Tulevaisuus, 2002)
Porsaat ja kasvavat lihasiat tarvitsevat paljon valkuaista. Luonnonmukaisesti tuotetuilla rehuilla valkuaistarpeen tyydyttäminen on vaativa, muttei mahdoton tehtävä. Luomuruokinnoilla sikojen kasvatus kesti 2-7 päivää ...
Herneestä valkuaista myös siipikarjalle
(Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Herne sopii myös siipikarjan ruokintaan. Herneen valkuainen sisältää runsaasti lysiiniä, yhtä välttämättömistä aminohapoista. Korkeatuottoisen siipikarjan rehustuksessa tuotantoa rajoittava aminohappo on kuitenkin usein ...
Rehuherneen taloudellinen asema on haastava
(Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Rehuherneen viljely on Suomessa ollut varsin vähäistä. Alhainen hinta, korkeat viljelykustannukset ja viljelyyn liittyvät riskit ovat olleet esteinä herneenviljelyn yleistymiselle. Lisäksi muiden valkuaislähteiden, kuten ...
Useat hernelajikkeet sopivat lihasikojen rehuksi
(Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Suomalaiset hernelajikkeet, Karita, Perttu ja Tiina, sekä virolainen rehuhernelajike, Kirke, soveltuvat hyvin lihasikojen ruokintaan. Sianlihan maku, mureus ja mehukkuus olivat herneruokinnoilla hyvät. Myöskään lihan ...
Herne maistuu siniketuillekin
(Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Siniketut saivat tilaisuuden maistaa raakaa ja kypsytettyä hernettä turkiseläinrehussa. Sinikettujen kasvua ja rehunkulutusta seurattiin sekä nahkojen laatu arvosteltiin. Rehuista määritettiin myös ravintoaineiden ...
Herneellä kestävää tuotantoa
(Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Eurooppalainen maatalous on riippuvainen paitsi kasvintuotantoa vauhdittavista lannoitteista myös kotieläintuotantoa vauhdittavista valkuaisrehuista. Molempiin tuotantopanoksiin kannattaa turvautua, sillä niiden avulla ...