Haku
Viitteet 1-9 / 9
Säilörehun korjuutekniikka ei vaikuta juustojen laatuun
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Juustonvalmistuksen taloudellisuus riippuu muun muassa maidosta saatavasta juustosaaliista sekä lopputuotteen aistittavasta ja mikrobiologisesta laadusta. Varsinaiseen juustosaaliiseen puolestaan vaikuttavat lehmärotu, ...
Palkokasvien ja kokoviljan sulava liitto
(Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Kokoviljasäilörehujen siemenseokseen voidaan lisätä rehuvirnaa tai -hernettä. Nämä seokset eivät kuitenkaan olleet lihanautojen ruokintakokeissa nurmisäilörehun vertaisia huonon sulavuutensa vuoksi. Naudanlihantuotannossakin ...
Italianraiheinä paransi kokoviljasäilörehun sulavuutta ja rehuarvoa
(Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Kokoviljaseoksen sulavuus ja rehuarvo paranivat, kun italianraiheinän osuus lisääntyi sadossa. Sulavuus oli sitä parempi, mitä alempi oli viljan kylvötiheys. Merkittäviä taloudellisia etuja italianraiheinän osuuden ...
Sää vaikuttaa nurmisadon määrään ja laatuun
(Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Säilörehun laadun merkitys korostuu, kun säilörehua käytetään ruokinnassa runsaasti. Hyvällä säilöntätekniikalla varmistetaan nurmirehun tuotosvaikutus eläimillä, mutta kasviraaka-aineen laatuun liittyviä puutteita sillä ...
Korjuuasteen vaikutus säilörehun ruokinnalliseen laatuun
(Maaseudun Tulevaisuus, 1994)
Säilörehu, heinä ja ohra teurasmullien ruokinnassa
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 1975)
Säilötyypin vaikutus säilörehun laatuun, koostumukseen ja ruokinta-arvoon
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 1980)
Tuore kelasilputtu ja tuore tarkkuussilputtu säilörehu lypsykarjan ruokinnassa
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 1980)
Hiehot kasvavat rypsin valkuaisella
(Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Nautojen luonnonmukaisessa tuotannossa saa käyttää valkuaisen lähteenä rypsipuristetta ja hernettä. Rypsipuriste osoittautui kokeessa hiehoilla paremmaksi valkuaislisäksi kuin herne. Hyvä säilörehu on ruokinnan perusta.