Haku
Viitteet 1-5 / 5
Maitoa siilo- tai paalirehulla
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Korjuuolosuhteet vaikuttivat kuivan, ilman säilöntäainetta tehdyn paalirehun ruokinnalliseen arvoon enemmän kuin lievästi esikuivatun, happosäilötyn siilorehun arvoon. Hyvässä säässä korjatut rehut lypsättivät lehmiä yhtä ...
Säilörehun korjuutekniikka ei vaikuta juustojen laatuun
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Juustonvalmistuksen taloudellisuus riippuu muun muassa maidosta saatavasta juustosaaliista sekä lopputuotteen aistittavasta ja mikrobiologisesta laadusta. Varsinaiseen juustosaaliiseen puolestaan vaikuttavat lehmärotu, ...
Vihreä linja voimaperäisti nurmiviljelyn
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 2004)
AIV-säilöntä ja nurmien optimaaliseen typpilannoitukseen perustuva säilörehun "vihreä linja" ovat suuria suomalaisia nurmiviljelyn innovaatioita. Näiden keksintöjen ansiosta nurmirehujemme laatu, valkuaispitoisuus, sulavuus ...
Italianraiheinä paransi kokoviljasäilörehun sulavuutta ja rehuarvoa
(Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Kokoviljaseoksen sulavuus ja rehuarvo paranivat, kun italianraiheinän osuus lisääntyi sadossa. Sulavuus oli sitä parempi, mitä alempi oli viljan kylvötiheys. Merkittäviä taloudellisia etuja italianraiheinän osuuden ...
Säilörehu on maitotilallisten ykkösasia
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Säilörehun laatu heijastuu maitotiloilla eläinten terveyteen, lopputuotteen laatuun ja taloudelliseen tulokseen. Tilakoon kasvaminen asettaa onnistumiselle uudenlaisia haasteita.