Luke
 

Preliminary studies on using LAB strains isolated from spontaneous sauerkraut fermentation in combination with mineral salt, herbs and spices in sauerkraut and sauerkraut juice fermentations

MTT Agrifood Research Finland|The Scientific Agricultural Society of Finland
2011

URI

Tiivistelmä

Tutkimuksen tavoitteena oli alustavasti selvittää voidaanko tuottaa hyvää hapankaalia ja hapankaalimehua yhdistämällä fermentoinneissa alhaista suolamäärää, yrttejä, mausteita ja starttereita. Fermentoinneissa käytetyn mineraalisuolan määrä oli 0.9 %, joka vastaa 0.5 % NaCl. Tässä tutkimuksessa käytetyt yrtit ja mausteet olivat anis, fenkoli, kumina, tilli, valkosipuli ja minttu. Starttereina käytettiin Leuconostoc mesenteroides ja Pediococcus dextrinicus yhdistelmää tai Leuconostoc mesenteroides ja Pediococcus spp. No. 4 yhdistelmää. Maitohappobakteerit oli eristetty spontaaneista hapankaalifermentoinneista. Fermentoinnin jälkeen puristettujen hapankaalimehujen aistinvarainen laatu arvioitiin. Tämän tutkimuksen perusteella voitiin todeta, että käyttämällä mineraalisuolaa, yrttejä, mausteita ja eristettyjä maitohappobakteereita on mahdollista tuottaa hyvälaatuisia hapankaalimehuja. Mehujen mikrobiologinen ja aistinvarainen laatu oli hyvä.

ISBN

OKM-julkaisutyyppi

A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä

Julkaisusarja

Agricultural and Food Science

Volyymi

20

Numero

2

Sivut

Sivut

175-181

ISSN

1795-1895
1459-6067

DOI

Saavutettavuusominaisuudet

Ei tietoa saavutettavuudesta