Hyppää sisältöön
Hakuohjeet
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Kirjaudu
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite

Mechanical properties of oats and oat products

Gates, Fred K.; Dobraszczyk, Bogdan J. (2004)

 
Tweet refworks
 
Avaa tiedosto
mtt-afs-v13n1_2p113.pdf (129.4Kt)
Lataukset 


Gates, Fred K.
Dobraszczyk, Bogdan J.

Julkaisusarja
Agricultural and Food Science

Volyymi
13

Numero
1-2

Sivut
113-123


MTT Agrifood Research Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
2004
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015090311333
Tiivistelmä
The aim of this review is to illustrate how physical properties are important to food processing and quality. Three food products, flakes, porridge and bread, in addition to oat groats are used to show the influence of water and heat-treatments on the mechanical properties. The hydrothermal history of ingredients is shown to affect product quality. Water acts as a plasticiser and solvent in these foods, whilst heat modifies the conformation and interactions of macromolecular components. Structure as well as chemical composition is shown to govern texture.
Collections
  • Agricultural and Food Science [531]
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisutyyppitJulkaisuajatUusimmatAsiasanatSivukartta

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste