The functional and biological properties of whey proteins: prospects for the development of functional foods
Korhonen, Hannu J. T.; Pihlanto-Leppälä, Anne; Rantamäki, Pirjo; Tupasela, Tuomo (1998)
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Korhonen, Hannu J. T.
Pihlanto-Leppälä, Anne
Rantamäki, Pirjo
Tupasela, Tuomo
Julkaisusarja
Agricultural and Food Science in Finland
Volyymi
7
Numero
2
Sivut
283-296
Agricultural Research Centre of Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
1998
Kuvaus
Seminar in honour of the 100th anniversary of MTT
Tiivistelmä
Juustoheran arvostus on voimakkaasti lisääntynyt viime vuosina uusien tieteellisten tutkimustulosten ja heran käsittelyteknologian kehittymisen ansiosta. Uusilla tekniikoilla pystytään eristämään ja rikastamaan heran aineosia entistä tehokkaammin. Spesifisten aineosien toiminnallisia ja biologisia erityisominaisuuksia voidaan siten tutkia paremmin ja kehittää uusia täsmällisiä käyttökohteita. Heran aineosien hyväksikäyttämiseksi on muodostumassa oma teollisuuden ala, joka tuottaa yhdisteitä hyvin moneen tarkoitukseen. Terveysvaikutteiset elintarvikkeet, elintarvikkeiden rakenteelliset ominaisuudet ja biofarmaseuttiset yhdisteet ovat tällä hetkellä ja lähitulevaisuudessa merkittävimpiä tutkimus- ja kehityskohteita, joihin herasta saatuja yhdisteitä voidaan soveltaa.