"Katajajuuri, Juha-Matti" - Selaus tekijän mukaan MTT Raportti
-
Elintarvikeketjussa syntyvä ruokahävikki Kirjallisuuskatsaus
Koivupuro, Heta-Kaisa; Jalkanen, Lotta; Katajajuuri, Juha-Matti; Reinikainen, Anu; Silvennoinen, Kirsi
MTT Raportti : 12 (MTT, 2010)Tässä kirjallisuuskatsauksessa tarkastellaan ruokajätteen syntyä, syitä ja vähennyskeinoja elintarvikeketjun eri vaiheissa keskittyen erityisesti vältettävissä olevaan ruokajätteeseen eli ruokahävikkiin. Tavoitteena oli ... -
Elintarvikkeiden hiilijalanjälkien laskenta ja viestintä Climate Communication I -hankkeen loppuraportti
Pulkkinen, Hannele; Hartikainen, Hanna; Katajajuuri, Juha-Matti
MTT Raportti : 22 (MTT, 2011)Climate Communication I -hanke koostui pääasiallisesti kolmesta laajasta taustaselvityksestä: hiilijalan-jälkien laskennan standardi- ja ohjeistusselvityksestä, hiilijalanjälkimerkintöjen tilannekatsauksesta sekä ... -
Elintarvikkeiden pakkausvaihtoehtojen ympäristövaikutukset. FutupackEKO2010-hanke
Silvenius, Frans; Katajajuuri, Juha-Matti; Koivupuro, Heta-Kaisa; Nurmi, Pauliina; Virtanen, Yrjö; Grönman, Kaisa; Soukka, Risto
MTT Raportti : 14 (MTT, 2011)Tässä raportissa esitellään FutuPackEKO2010-hankkeessa kolmelle pakatulle elintarviketuotteelle tehtyjen elinkaaritapaustutkimusten tulokset ja niistä tehdyt johtopäätökset. Keskeisenä lähtökohtana tutkimuksessa oli ... -
Ilmastovalinta ravintoloissa : Ilmastolounas-hankkeen loppuraportti
Roininen, Taneli; Pulkkinen, Hannele; Järvinen, Maija; Nikula, Jussi; Höynälänmaa, Stella; Katajajuuri, Juha-Matti; Hyvärinen, Helena
MTT Raportti : 160 (MTT, 2014)Ravintola-alalla on ollut kiinnostusta viestiä ruokailijoille lounaiden ilmastovaikutuksista, mutta yhtenäistä ja luotettavaa menetelmää ei ole ollut. Hankkeessa kehitettiin Ilmastovalinta-konsepti, joka näyttää ruokailijoille ... -
Kauppakassista kaatopaikalle, ruokahävikki kotitalouksissa : Kuru 2011–2013 -hankkeen loppuraportti
Silvennoinen, Kirsi; Pinolehto, Marja; Korhonen, Otso; Riipi, Inkeri; Katajajuuri, Juha-Matti
MTT Raportti : 104 (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus, 2013)KURU -hankkeen tavoitteena oli tuottaa tietoa kuluttajien ruokahävikistä, sen syntymiseen vaikuttavista tekijöistä ja toimintatavoista, joilla hävikkiä voidaan vähentää. KURU -hankkeessa selvitettiin kuluttajien näkemyksiä ... -
Ruokahävikki ja pakkausvalinnat kotitalouksissa – Kuluttajan matkassa kaupasta kotiin : ECOPAF -hankkeen loppuraportti
Hartikainen, Hanna; Timonen, Karetta; Jokinen, Satu; Korhonen, Virpi; Katajajuuri, Juha-Matti; Silvennoinen, Kirsi
MTT Raportti : 106 (2013)Tässä tutkimuksessa tarkasteltiin kotitalouksien ostoprosessia. Kotitalouksien ostoprosessin aikaista käyttäytymistä ja asenteita peilattiin edelleen kotitalouksissa syntyneeseen ruokahävikkiin. Tutkimuksen tavoitteena ... -
Ruokahävikki suomalaisessa ruokaketjussa: Foodspill 2010-2012 -hankkeen loppuraportti
Silvennoinen, Kirsi; Koivupuro, Heta-Kaisa; Katajajuuri, Juha-Matti; Jalkanen, Lotta; Reinikainen, Anu
MTT Raportti : 41 (MTTMTTMTT, 2012)Ruoan päätyminen jätteeksi on ekologisesti ja taloudellisesti kestämätöntä. Raaka-aineiden tuotannosta ja prosessoinnista aiheutuneet ympäristövaikutukset ovat syntyneet turhaan. Yksinkertaisimpia keinoja vähentää ... -
Ympäristövastuullisuus ruokaketjussa
Riipi, Inkeri; Sinkko, Taija; Paavola, Inga-Liisa; Ekroos, Ari; Leskinen, Vesa; Forss, Matias; Nikkonen, Henri; Kurppa, Sirpa; Katajajuuri, Juha-Matti
MTT Raportti : 140 (MTT, 2014)