"avomaanvihannekset" - Selaus asiasanan mukaan MTT:n julkaisusarjat

    • Avomaan vihannesten lajikekokeiden tuloksia 1986-88 

      Aflatuni, Abbas; Luoma, Sirkka
      Maatalouden tutkimuskeskus. Tiedote : 7/89 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1989)
    • Avomaavihannesten lajike- ja varastointikokeet käytännön tiloilla 

      Kivijärvi, Pirjo (toim.)
      Maa- ja elintarviketalous : 123 (MTTMTT, 2008)
      Tähän julkaisuun on koottu vuosina 2005 2007 käytännön tiloilla kolmessa eri kehittämishankkeessa toteutettujen avomaavihannesten lajike- ja varastointikokeiden tuloksia Etelä-Savosta ja Pohjois-Pohjanmaalta. Tilakokeissa ...
    • Avomaavihannesten lannoitus- ja kastelukokeet 1978-1983 

      Lehtinen, Seija
      Maatalouden tutkimuskeskus. Tiedote : 21/84 (Maatalouden tutkimuskeskusMaatalouden tutkimuskeskus, 1984)
    • Kasvu- ja sadonkorjuuolojen vaikutus avomaanvihannesten varastokestävyyteen : kirjallisuuskatsaus 

      Suojala, Terhi; Pessala, Raili
      Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A : 9 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1996)
      Vihannesten varastohävikin tärkeimmät aiheuttajat ovat hengitys, veden haihdunta, tuotteen koostumuksen muuttuminen, versojen ja juurten kasvu, fysiologiset vioitukset, varastotaudit ja etyleenivioitukset. Eri tekijöiden ...
    • Laatuvihannesten hyvät viljelymenetelmät : tutkimusohjelman loppuraportti 

      Suojala, Terhi (toim.); Pessala, Raili (toim.)
      Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A : 43 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1998)
      Tässä loppuraportissa esitetään Laatuvihannesten hyvät viljelymenetelmät -tutkimusohjelman keskeiset tulokset. Tutkimusohjelman tavoitteena oli tuottaa uutta tietoa, jolla avomaanvihannesten laatua voidaan parantaa ja ...
    • Porkkanan, kaalien ja sipulin CA- ja MA-varastointi 

      Kinnunen, Arvo; Ahvenainen, Raija
      Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A : 10 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1996)
      Kasvisten varastoinnin aikana tärkeimpiä laatua alentavia tekijöitä on soluhengitys. Soluhengityksen hidastaminen yleensä parantaa kasvisten säilyvyyttä. Oikean varastointilämpötilan ohella kasvista ympäröivän kaasutilan ...
    • Ryvässipulin viljely ja varastointi 

      Nissinen, Oiva; Heinonen, Alpo
      Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A : 13 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1996)
      Vuosina 1991-1994 Maatalouden tutkimuskeskuksen Lapin tutkimusasemalla Rovaniemellä tutkittiin istutustiheyden ja istukaskoon vaikutusta ryvässipulin satoon sekä varastointilämpötilan vaikutusta sipulien säilyvyyteen ja ...
    • Typpi- ja kloridilannoituksen vaikutus punajuurikkaan nitraattipitoisuuteen ja satoon 

      Salo, Tapio
      Maatalouden tutkimuskeskus. Tiedote : 16/92 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1992)
    • Vihanneslajikkeet Etelä-Savon tutkimusasemalla v. 1983-91 

      Kivijärvi, Pirjo; Dalman, Pirjo; Valo, Ritva
      Maatalouden tutkimuskeskus. Tiedote : 3/93 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1993)
    • Vihannesten lajikekokeita tiloilla ja koekentillä : Koeohjeita 

      Suojala-Ahlfors, Terhi; Kallela, Marja; Vanhala, Petri
      MTT:n selvityksiä : 163 (MTT, 2008)
      Avomaanvihannesten lajikekokeita tehdään tutkimusasemilla ja yhä enemmän tilakokeina osana tutkimus- ja kehittämishankkeita. Tämän julkaisun tavoitteena on auttaa lajikekokeiden tekijöitä kokeiden suunnittelussa ja ...
    • Vihannesten lajikevalinta käyttötarkoituksen mukaan 

      Kallela, Marja; Vanhala, Petri; Suojala-Ahlfors, Terhi; Kairikko, Hanna
      Maa- ja elintarviketalous : 136 (MTT, 2008)
      Vihanneslajikkeet jalostetaan ulkomailla, eikä niiden soveltuvuutta Suomeen voi arvioida muualla saatujen kokemusten perusteella. Tässä hankkeessa tutkittiin vuosina 2004-2006 avomaankurkku-, parsakaali-, jäävuorisalaatti- ...
    • Viljelytoimien vaikutus varastoitavan porkkanan, sipulin ja keräkaalin satoon ja laatuun 

      Suojala, Terhi; Pessala, Raili
      Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A : 34 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1998)
      Varastovihannesten laadun kehittäminen ja hävikin minimointi -tutkimushankkeen tavoitteina oli selvittää, mitkä viljelytekijät vaikuttavat varastoidun sadon laatuun ja miten varastohävikkiä voidaan pienentää. Erityisesti ...