"Yli-Viikari, Anja" - Selaus tekijän mukaan Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
-
Agri-environmental and Rural Development Indicators: A Proposal
Yli-Viikari, Anja; Risku-Norja, Helmi; Nuutinen, Visa; Heinonen, Esa; Hietala-Koivu, Reija; Huusela-Veistola, Erja; Hyvönen, Terho; Kantanen, Juha; Raussi, Satu; Rikkonen, Pasi; Seppälä, Anu; Vehmasto, Elina
Agrifood Research ReportsMaa- ja elintarviketalous : 5 (MTTMTT, 2002)Tämä julkaisu käsittelee uusiutuvien luonnonvarojen kestävän käytön arviointimenetelmiä. Indikaattorit on suunniteltu Maa- ja metsätalousministeriön luonnonvarastrategian seurantaa varten. Aluksi esitellään arvioinnin ... -
Green Care - terveyttä ja hyvinvointia maatilalta
Yli-Viikari, Anja; Lilja, Taina; Heikkilä, Katariina; Kirveennummi, Anna; Kivinen, Tapani; Partanen, Ulla; Rantamäki-Lahtinen, Leena; Soini, Katriina
Maa- ja elintarviketalous : 141 (MTT, 2009)MTT:n ja Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen hankkeessa (2006-2008) selvitettiin, millaisia liiketoimintamahdollisuuksia maaseudulla on tuottaa hoiva-, hyvinvointija kasvatuspalveluja, joissa maatilojen ja maaseudun resursseja ... -
Indicators for sustainable agriculture - a theoretical framework for classifying and assessing indicators
Yli-Viikari, Anja
Agricultural and Food Science in Finland : 3 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1999)Tässä artikkelissa selvitettiin kirjallisuuden ja teoreettisen päättelyn pohjalta indikaattorien soveltuvuutta maatalouden kestävän kehityksen arviointiin. Artikkeli liittyy Maatalouden tutkimuskeskuksessa meneillään ... -
Kokemäenjoen maatalousalueiden luonnonvaraselvitys Ernie-projekti 1999-2002
Yli-Viikari, Anja; Pietilä, Kirsti; Hietala-Koivu, Reija; Lehtonen, Heikki; Pirkkamaa, Juha; Vehmasto, Elina; Voutilainen, Pasi; Vuorio, Heli
MTT:n selvityksiä : 6 (MTT, 2002)Tämä julkaisu on osa ERNIE -projektia (European Rivers Network - Integrated Environments 1998-2002), jossa tavoitteena on kehittää työkaluja ympäristön huomioon ottavan elinkeinotoiminnan käyttööön. Tässä julkaisussa ... -
Loimijoki-projektin yhteistyötilat. Maatilan ympäristönhoidon kokeilu- ja kehittämishanke
Yli-Viikari, Anja; Ansalehto, Aulis; Jansson, Håkan; Urvas, Leila; Widbom, Timo
Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A : 26 (Maatalouden tutkimuskeskus, 1997)Maatilayhteistyö toteutettiin Loimijoki-projektin yhtenä osahankkeena vuosina 1993-1996. Loimijoki-projektin tavoitteena on ollut hajakuormituksen vähentäminen, paikallisen jokivesistön tilan parantaminen sekä maaseutuympäristöön ... -
Maalle oppimaan : Kestävää kehitystä koulujen ja lähimaatilojen yhteistyönä
Risku-Norja, Helmi (toim.); Aaltonen, Virpi (toim.); Nordström, Hanna; Smeds, Pia; Korpela, Elli; Vieraankivi, Marja-Liisa; Nuoranne, Anneli; Yli-Viikari, Anja; Vauromaa, Mariitta; Aittosaari, Kirsi
Maa- ja elintarviketalous : 112 (MTT, 2007) -
Maatalouden kestävyyden indikaattorit
Yli-Viikari, Anja; Hietala-Koivu, Reija; Risku-Norja, Helmi; Seuri, Pentti; Soini, Katriina; Widbom, Timo; Voutilainen, Pasi
Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A : 74 (Maatalouden tutkimuskeskus, 2000)Tutkimushankkeen tavoitteena oli kehittää selkeitä ja kokonaisvaltaisia ns. avainindikaattoreita maatalouden kestävyyden arvioimiseen. Kestävä kehitys määriteltiin Brundtlandin komitean mukaisesti kehityksenä, joka turvaa ... -
Numeroiden harhaa vai toteutuksen työkaluja? -indikaattorien käyttö maatalouden ympäristöpoliittisessa suunnittelussa
Yli-Viikari, Anja
MTT Tiede : 16 (Maatalouden tutkimuskeskusMTT, 2011)Tämän tutkimushankkeen keskiössä ovat indikaattorit. Tutkimushankkeen tavoitteena oli indikaattorien käyttöön liittyvien ominaispiirteiden tunnistaminen ja kuvaaminen maatalouden ympäristöpoliittisen suunnittelun ja ... -
Ympäristö ja eettisyys elintarviketuotannossa - todentamisen ja tuotteistamisen haasteet
Seppälä, Anu; Voutilainen, Pasi; Mikkola, Minna; Mäki-Tanila, Asko; Risku-Norja, Helmi; Soini, Katriina; Vehmasto, Elina; Yli-Viikari, Anja
MTT:n selvityksiä : 11 (MTT, 2002)Suomalaisessa elintarviketuotannossa on viime vuosina panostettu runsaasti elintarvikkeiden laatuun ja tuotannon ympäristöarvojen kehittämiseen. Kuluttajan näkökulmasta elintarvikkeiden ympäristötiedon saatavuuden taso ...