"Ruusunen, Marita" - Selaus tekijän mukaan Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat

    • Composition and cross-sectional area of muscle fibre types in relation to daily gain and lean and fat content of carcass in Landrace and Yorkshire pigs 

      Ruusunen, Marita; Sevón-Aimonen, Marja-Liisa; Puolanne, Eero
      Agricultural and Food Science in Finland : 6 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandAgricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996)
      Tutkimuksessa verrattiin maatiais- ja yorkshire-sikarotuja keskenään määrittämällä histokemiallisesti longissimus- lihaksen lihassolutyyppien ominaisuuksia. Lisäksi selvitettiin histokemiallisten ominaisuuksien suhdetta ...
    • Effects of finishing diet and pre-slaughter fasting time on meat quality in crossbred pigs 

      Partanen, Kirsi; Siljander-Rasi, Hilkka; Honkavaara, Markku; Ruusunen, Marita
      Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2007)
      Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää 2 × 2 faktorikokeessa, miten loppukasvatusrehun hiilihydraattikoostumus ja teurastusta edeltävän paaston pituus vaikuttavat sianlihan laatuun. Lihasikojen kasvatuskokeessa 80 maatiais- ...
    • Heart size and mean muscle fibre cross-sectional area related to birth weight in pigs 

      Ruusunen, Marita; Puolanne, Eero; Partanen, Kirsi
      Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2007)
      Tutkimuksessa selvitettiin sikojen syntymäpainon yhteyttä niiden (i) kasvuun ja ruhon koostumukseen, (ii) elinten painoon ja (iii) lihassolujen paksuuteen teurasiässä. Tutkimus toteutettiin siten, että kaksikymmentä ...
    • Saltiness of coarsely ground cooked ham with reduced salt content 

      Ruusunen, Marita; Särkkä-Tirkkonen, Marjo; Puolanne, Eero
      Agricultural and Food Science in Finland : 1 (Maatalouden tutkimuskeskusMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)
      Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää kuinka paljon kinkkuleikkeen suolapitoisuutta voi alentaa ilman vaikutusta tuotteen aistittavaan suolaisuuteen. Kinkkuleikkeet valmistettiin karkeaksi hienonnetusta sianlihasta. ...
    • Sodium reduction in cooked meat products by using commercial potassium phosphate mixtures 

      Ruusunen, Marita; Niemistö, Markku; Puolanne, Eero
      Agricultural and Food Science in Finland : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2002)
      Suolan lisäksi natriumfosfaatti suurentaa lihavalmisteiden natriumpitoisuutta. Useat natriumfosfaatit sisältävät 30 % natriumia. Tämän vuoksi tutkimuksessa selvitettiin, miten natriumfosfaatin korvaaminen kaliumfosfaatilla ...