Haku
Viitteet 1-10 / 12
Effects of fertilisation and irrigation practices on yield, maturity and storability of onions
(Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1998)
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, voidaanko määrältään ja varastokestävyydeltään hyvä sipulisato saavuttaa vähällä lannoituksella, kun kasvustoa kastellaan tarvittaessa. Kaksivuotisissa kokeissa tutkittiin kolmen ...
Yield potential of chive: Effects of cultivar, plastic mulch and fertilisation
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2003)
Ruohosipuli on monivuotinen ja Suomessa luonnonvarainen yrttikasvi. Ruohosipulin kaupallinen tuotanto on maassamme hyvin vähäistä, ja yrttiä tuodaan runsaasti maahan. Tästä heräsi kiinnostus selvittää mahdollisuuksia ...
Selenium content of Finnish oats in 1997-1999: effect of cultivars and cultivation techniques
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
Tutkimus oli osa Kaura raaka-aineen laadunohjausjärjestelmä -hanketta, jossa selvitettiin laajasti suomalaisen kauran laatua ja soveltuvuutta elintarvikeja rehukäyttöön. Tavoitteena oli selvittää kauran seleenipitoisuuksia ...
Effect of mulching and fertilization on the quality of strawberries
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)
A large part of the research carried out with strawberries (Fragaria × ananassa) has been with the aim of gaining higher yields. At the same time postharvest losses are remarkable. Therefore the need for research with ...
Influence of sodium and potassium fertilization on sodium concentration of timothy
(Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)
Suomessa nurmikasvien natriumpitoisuus on paljon pienempi kuin lypsykarjan rehun pitoisuudeksi suositellaan. Nurmirehun Napitoisuuden kohottaminen parantaisi sen ravitsemuksellista laatua ja lisäisi joidenkin tutkimuksien ...
Effect of fertilization on soil phosphorus in a long-term field experiment in southern Finland
(Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1997)
Vuonna 1978 Etelä-Suomeen hietamaalle perustetun kenttäkokeen tarkoitus oli seurata erilaisten vuosittaisten fosforilannoituskäsittelyjen vaikutusta maan fosforitilaan. Koekentällä kasvoi viljakasveja tai raiheinää 18 ...
Does scale matter? Cost-effectiveness of agricultural nutrient abatement when target level varies
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005)
Maatalouden ravinnekuormituksen vähentämiseen on suuria paineita, ja vähennyksiltä edellytetään usein kustannustehokkuutta. Esimerkiksi EU:n vesipuitedirektiivi edellyttää kustannustehokkuustarkastelua niiltä ylimääräisiltä ...
Non-wood plants as raw material for pulp and paper
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)
Suomessa viljelystä poistettavan peltoalan määrästä esitettiin 1990-luvun alussa arvioita, joiden suuruus vaihteli 0,5 miljoonasta hehtaarista 1 miljoonaan hehtaariin. Samoihin aikoihin hienopaperin kulutus kasvoi ja ...
Effects of band placement and nitrogen rate on dry matter accumulation, yield and nitrogen uptake of cabbage, carrot and onion
(Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1999)
Typpilannoituksen optimoimiseksi tarvitaan tietoa eri satotasojen vaatimista typpimääristä ja typenoton rytmistä kasvukauden aikana. Viljoilla typen sijoittaminen on lähes ainoa levitystapa Suomessa, mutta typen sijoittamisen ...
pH of streams in western Finland - a perspective from the Middle Ages into the mid 21st century
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2005)
In the central parts of western Finland, many streams are severely acidified as a result of land-use activities on overburden (soils) capable of producing and ultimately releasing extreme acidity. Consequently, the extent ...