Apparent ileal amino acid digestibility and the nutritive value of the triticale cultivars Moreno and Ulrika for growing-finishing pigs
MTT Agrifood Research Finland|The Scientific Agricultural Society of Finland
2002
Pysyvä osoite
URI
Tiivistelmä
Ruisvehnä lajikkeiden Ulrika ja Moreno sekä ohralajikkeen Viivi ravintoaineiden ohutsuoli-ja kokonaissulavuudet selvitettiin kuudella ohutsuolikanyloidulla leikkosialla 82-107 kg elopainoisina. Lisäksi kasvatuskokeessa 25,50,75 tai 100% ohrasta korvattiin Morenolla tai 50 tai 100% Ulrikalla.Kasvatuskokeessa oli 132 lihasikaa,joiden aloituspaino oli 25 kg. Ruisvehnien kuiva-aineen ja orgaanisen aineen näennäiset ohutsuoli-ja kokonaissulavuudet olivat parempia kuin ohran. Ohran ja ruisvehnien valkuaisen ja aminohappojen sulavuuksissa ei sen sijaan ollut eroja.Ruisvehnien kuiva-aineen nettoenergia-arvo oli 0,4 MJ/kg suurempi kuin ohran, mutta aminohappopitoisuuden suhde energiapitoisuuteen pienempi kuin ohran. Sikojen päiväkasvu ja rehuhyötysuhde paranivat loppukasvatuskaudella korvattaessa ohraa ruisvehnällä. Korvattaessa ohraa yli 75 % Morenolla tai yli 50 %Ulrikalla, kasvu ja rehuhyö tysuhde alkoivat kuitenkin huonontua.Ruhon lihaprosentti laski korvattaessa ohraa Morenolla ja Ulrikalla.Tämän vuoksi ruisvehnää voidaan käyttää 50-75 % lihasikojen rehun ohrasta.
ISBN
OKM-julkaisutyyppi
A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä
Julkaisusarja
Agricultural and Food Science in Finland
Volyymi
11
Numero
2
Sivut
Sivut
93-105
ISSN
1239-0992
DOI
Saavutettavuusominaisuudet
Ei tietoa saavutettavuudesta