The effect of storage ageing and spring sprouting of seed tubers on the yield of three potato varieties in the Finnish Lapland
MTT Agrifood Research Finland|The Scientific Agricultural Society of Finland
2001
Pysyvä osoite
URI
Tiivistelmä
MTT:n Lapin tutkimusasemalla tutkittiin vuosina 1996-1997 varastointiaikaisen siemenmukuloiden lämpökäsittelyn vaikutusta kolmen perunalajikkeen, satoon, taimettumiseen sekä verso- ja mukulalukuun. Lajikkeet olivat aikaisuudeltaan ja varastointikestävyydeltään erilaiset Puikula, Tanu ja van Gogh. Keväällä siemenmukuloita ei idätetty tai idätettiin lajikeoptimin mukaisesti. Varastointiaikana perunoita lämpökäsiteltiin loka-marraskuussa, tammikuussa, molempina aikoina tai ei ollenkaan. Keskitalvella tehty varastointiaikainen lämpökäsittely nopeutti taimettumista ja lisäsi satoa. Se ei sen sijaan vaikuttanut versojen ja mukuloiden määriin. Varastointiaikaisilla käsittelyillä ei voitu kuitenkaan kompensoida kevätidätyksen vaikutusta perunan kasvuun ja satoon Lapin lyhyen kasvukauden aikana.
ISBN
OKM-julkaisutyyppi
A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä
Julkaisusarja
Agricultural and Food Science in Finland
Volyymi
10
Numero
3
Sivut
Sivut
217-221
ISSN
1239-0992
DOI
Saavutettavuusominaisuudet
Ei tietoa saavutettavuudesta