Luke
 

Sauerkraut and sauerkraut juice fermented spontaneously using mineral salt, garlic and algae

MTT Agrifood Research Finland|The Scientific Agricultural Society of Finland
2011

URI

Tiivistelmä

Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää voidaanko natriumkloridin (NaCl) määrää alentaa hapankaalin ja hapankaalimehun spontaanissa fermentoinnissa. Tässä tutkimuksessa käytettiin mineraalisuolaa, joka eroaa tavallisesta suolasta siinä, että osa natriumkloridista on korvattu kaliumkloridilla (KCl). Tämän tutkimuksen fermentoinneissa käytetyn mineraalisuolan määrä oli 0.8 - 1.5 %, joka vastaa 0.5 - 0.9 % NaCl. Mineraalisuolaa käytettiin myös yhdessä valkosipulin ja levän kanssa. Lisäksi tutkittiin miten kaalin silppuaminen vaikutti fermentointiin ja mehun saantoon. Hapankaalimehun aistinvarainen laatu arvioitiin. Voitiin todeta, että käytettäessä fermentoinneissa 0.8 % mineraalisuolaa tuloksena olivat aistinvaraisesti kaikkein parhaimmat hapankaalimehut. Hapankaalimehun saanto oli suurimmillaan kun kaali oli silputtu kaikkein hienoimmaksi. Tutkimustulokset osoittavat, että hapankaalifermentointi onnistuu käyttämällä mineraalisuolaa. Lisäksi fermentointi on mahdollista käyttäen niinkin alhaista NaCl määrää kuin 0.5 %.

ISBN

OKM-julkaisutyyppi

A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä

Julkaisusarja

Agricultural and Food Science

Volyymi

20

Numero

2

Sivut

Sivut

169-174

ISSN

1795-1895
1459-6067

DOI

Saavutettavuusominaisuudet

Ei tietoa saavutettavuudesta