Luke
 

Vehnäproteiinin aminohappojen sulavuus sioilla

Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Nestemäisen vehnäproteiinin valkuaisen ja aminohappojen ohutsuolisulavuus on hyvä ja vertailukelpoinen soijarouheen vastaavien arvojen kanssa. Gluteenin poisto vehnäproteiinin valkuaisesta lisää jonkin verran välttämättömien aminohappojen osuutta kaikista aminohapoista. Silti vehnäproteiinin aminohappokoostumus on vehnälle tyypillinen sisältäen niukasti lysiiniä ja treoniinia sikojen tarpeeseen nähden. Näitä aminohappoja voi kuitenkin lisätä puhtaina rehuun. Myös tryptofaania on sikojen tarpeeseen nähden riittävästi.

ISBN

951-808-047-X

OKM-julkaisutyyppi

B3 Vertaisarvioimaton artikkeli konferenssijulkaisussa

Julkaisusarja

Maaseutukeskusten Liiton julkaisuja

Volyymi

Numero

905

Sivut

Sivut

p. 163-166

ISSN

0789-9661

DOI