Maidon antioksidanttitekijöiden karakterisointi, eristäminen ja hyväksikäyttö
Maatalouden tutkimuskeskus
1999
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.
Pysyvä osoite
URI
Tiivistelmä
Tässä tutkimuksessa etsittiin ja karakterisoitiin lehmän maidon proteiiniosan antioksidatiivisia yhdisteitä. Tällöin todettiin, että erityisesti maidon kaseiineilla on hyvä antioksidanttikapasiteetti. Kun kaseiineja hydrolysoitiin entsymaattisesti, pystyttiin tuottamaan ja eristämään peptidejä, joilla todettiin olevan huomattavan korkeita antioksidanttiaktiivisuuksia. Lisäämällä voihin aktiivisia komponentteja valmistuksen yhteydessä, pystyttiin estämään rasvan hapettumista säilytyksen aikana.
ISBN
951-729-542-1
OKM-julkaisutyyppi
B1 Kirjoitus tieteellisessä aikakauslehdessä
Julkaisusarja
Maatalouden tutkimuskeskuksen julkaisuja. Sarja A
Volyymi
Numero
55
Sivut
Sivut
p. 108-111
ISSN
1238-9935