Luke
 

Peptides in fermented Finnish milk products

Agricultural Research Centre of Finland, The Scientific Agricultural Society of Finland, The Finnish Society of Dairy Science|Agricultural Research Centre of Finland|The Scientific Agricultural Society of Finland
1993
Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.

Pysyvä osoite

URI

Tiivistelmä

Suomalaisten hapanmaitotuotteiden valkuaisaineiden pilkkoutumista tutkittiin varastoinnin aikana. Tuotteista määritettin proteolyysiaste sekä eristettiin ja identifioitiin peptidejä peptidikartalta. Suurin proteolyysiaste todettiin biokefiirissä, kun taas suurin proteolyysiasteen muutos todettiin gefilukses- sa. Erot käytetyissä hapatteissa ja valmistusmenetelmissä kuvastuivat tuotteiden peptidikartoissa. Useimmat tunnistetuista peptideistä olivat peräisin b-kaseiinin N- tai C-terminaalisesta päästä tai as1 -kaseiinin N-terminaalisesta päästä.

ISBN

OKM-julkaisutyyppi

A1 Alkuperäisartikkeli tieteellisessä aikakauslehdessä

Julkaisusarja

Agricultural Science in Finland

Volyymi

2

Numero

5

Sivut

Sivut

379-386

ISSN

0789-600X

DOI