Lohkorajoituksista tuotantoketjun kokonaishallintaan
Maaseudun Tulevaisuus
2003
Pysyvä osoite
URI
Tiivistelmä
Elinkaarianalyysi avaa elintarvikkeen tuotantoketjun vaihe vaiheelta. Siinä tarkastellaan esimerkiksi lihakilon tuotantoa aina tuotantopanoksista, kuten lihaa tuottavien eläinten rehujen tuotantoon käytettyjen lannoitteiden valmistuksesta, lähtien. Lisäksi tarkastellaan järjestelmällisesti kunkin vaiheen, pellolta pöytään, panos-tuotossuhteita ja ympäristövaikutuksia. Koska kyseessä on tuotelähtöinen näkökulma, elinkaaritulokset kohdistetaan aina tietylle tuotemäärälle, esimerkiksi yhdelle kilon kuluttajapakkaukselle tai 1 000 lihakilolle.
ISBN
OKM-julkaisutyyppi
D1 Artikkeli ammattilehdessä
Julkaisusarja
Koetoiminta ja käytäntö
Volyymi
60
Numero
2(9.6.2003)
Sivut
Sivut
2
ISSN
0355-0990