Luke
 

Ayrshiresonnit lihakkaampia kuin holsteinit - lihan laadussa vain pieniä eroja

Nauta_1-2024_s44-46.pdf
Nauta_1-2024_s44-46.pdf - 457.13 KB

URI

Kuvaus

Lehtiartikkeli (rinnakkaistallennusluvan asianumero: 515/12 05 01 02/2022)

Tiivistelmä

Suomalainen naudanlihantuotanto perustuu pääosin maitorotuisten vasikoiden kasvatukseen. Sen vuoksi maitorotuisten eläinten lihantuotanto-ominaisuuksilla on tärkeä merkitys kotimaisen lihantuotannon kannalta. Meillä kaksi yleisintä lypsyrotua ovat holstein ja ayrshire. Rekina-hankkeessa vertailtiin näiden rotujen välisiä eroja lihantuotannossa. Tuotanto-ominaisuuksien lisäksi tarkastelussa olivat mukana myös lihan laatuun liittyvät ominaisuudet. Ay-sonnien ruhot olivat puolestaan lihakkaampia hol-sonneihin verrattuna. Ulkofileen leikkuuvasteeseen tai aistinvaraisesti arvioituun mureuteen, mehukkuuteen ja makuun rotu ei tässä tutkimuksessa vaikuttanut millään tavalla.

ISBN

OKM-julkaisutyyppi

D1 Artikkeli ammattilehdessä

Julkaisusarja

Nauta

Volyymi

53

Numero

1

Sivut

Sivut

44-46

ISSN

1238-268X

DOI