Politiikkasuositus: Tutkimuksen ja yritysten yhteistyöllä potkua kotimaiseen kalatuotantoon
Hiidenhovi, Jaakko; Kallasvuo, Meri; Keskinen, Tapio; Louhi, Pauliina; Setälä, Jari; Vielma, Jouni (2023)
Hiidenhovi, Jaakko
Kallasvuo, Meri
Keskinen, Tapio
Louhi, Pauliina
Setälä, Jari
Vielma, Jouni
Julkaisusarja
Luke Policy Brief
Numero
6/2023
Sivut
6 s.
Luonnonvarakeskus
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-380-698-6
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-380-698-6
Tiivistelmä
Kala on terveellistä, maukasta ja ympäristöystävällistä ruokaa, jonka käyttöä suomalaisten tulisi ravitsemussuositusten mukaan lisätä. Suomalaiset haluavatkin tutkimusten mukaan syödä enemmän kotimaista kalaa. Kaksi kolmasosaa suomalaisten syömästä kalasta on tällä hetkellä tuotua, koska kotimaisella kalastuksella ja vesiviljelyllä ei ole ollut mahdollisuuksia vastata kysyntään. Tilanteen muuttamiseksi on käynnistetty kotimaisen kalan edistämisohjelma, joka tähtää kotimaisen kalan käytön ja arvonlisän kaksinkertaistamiseen.
Kalatalouden innovaatio-ohjelmien tavoitteena on ratkoa kalatalouden keskeisimpiä esteitä ja tukea toimialaa vihreässä siirtymässä. Työtä tehdään pitkäjänteisesti verkostomaisen yksityisen ja julkisen
sektorin yhteistyön avulla, ja se perustuu tutkittuun tietoon.
Kalatalouden innovaatio-ohjelmien tavoitteena on ratkoa kalatalouden keskeisimpiä esteitä ja tukea toimialaa vihreässä siirtymässä. Työtä tehdään pitkäjänteisesti verkostomaisen yksityisen ja julkisen
sektorin yhteistyön avulla, ja se perustuu tutkittuun tietoon.
Collections
- Julkaisut [84413]