Haku
Viitteet 1-4 / 4
Rodun vaikutus liharotuisten nautojen syöntikykyyn ja tuotantoominaisuuksiin
(MTT, 2011)
Tämän kirjallisuusselvityksen tarkoituksena on kartoittaa emolehmien ja kasvavien liharotuisten nautojen syöntikykyyn ja tuotannolliseen tehokkuuteen vaikuttavia tekijöitä. Rotujen ominaisuudet ovat erilaisia. Eri ...
Emolehmäkarjojen syyspoikivuus
(MTT, 2011)
Tämän kirjallisuusselvityksen tarkoituksena on tarkastella emolehmien syyspoikivuutta edistäviä ja helpottavia käytäntöjä. Syyspoikivuus ei ole nautojen luonnollinen poikima-ajankohta. Syyspoikivuutta voidaan kuitenkin ...
Laidunnusratkaisuja ja -käytäntöjä emolehmätiloille
(MTT, 2011)
Laidunnusratkaisut ovat aina tilakohtaisia. Laiduntaminen on taloudellisesti kannattava vaihtoehto, jos tuotantotavoitteet saavutetaan laidunkauden kuluessa. Onnistuneella laidunkaudella emolehmät eivät tarvitse laitumen ...
Naudan rasvoittumiseen vaikuttavat tekijät
(MTT, 2010)
Tässä kirjallisuusselvityksessä kartoitetaan mahdollisuuksia vaikuttaa naudan ruhon rasvoittumiseen. Kasvunopeudella on vaikutusta lihan laatuun, sillä nopeasti kasvaneet naudat voidaan teurastaa nuorempina, millä on ...