Haku
Viitteet 1-10 / 12
Hyvä kasvu vaatii energiaa
(Suomen Kotieläinjalostusosuuskunta, 2009)
Kypsennetty ohra maistuu vasikoille
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 2006)
Höyrytetty ohra maittoi alle kahden kuukauden ikäisille sonnivasikoille paremmin kuin kypsentämätön ohra. Kypsentämisestä saatu hyöty oli kuitenkin lyhytaikainen. Kypsentämätöntä ohraa saaneet vasikat nimittäin kirivät ...
Ruokinnan intensiivisyyden vaikutus maitorotuisten hiehojen kasvuun, ruhon laatuun ja utarekudoksen kehitykseen
(2006)
Teurashiehojen ruokinnan tavoite on tuottaa hyvin kasvavia mutta mahdollisimman vähän rasvoittuvia ruhoja. Teurashiehojen ruokinta on yleensä rajoitettua, sillä runsas energiansaanti nopeuttaa kasvua, mutta lisää eläinten ...
Aperuokinta tutkimuksen näkökulmasta
(2009)
Seosrehuruokinnan eduista merkittävimmät ovat luonteeltaan työteknisiä. Koneellinen sekoitus ja jakelu voi keventää ja nopeuttaa ruokintatyötä. Seoksissa voidaan käyttää muuten vaikeasti hyödynnettäviä rehuja kuten ...
Sonnin ruokinnassa voi säästää
(Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Lihanautojen ruokintakokeissa valkuaislisästä ei ollut hyötyä yli puolen vuoden ikäisten, maitorotuisten sonnien ruokinnassa, jos karkearehuna käytettiin hyvälaatuista, hyvin sulavaa nurmisäilörehua. Valkuaislisä on kallis ...
Ohrarehu ja ohravalkuaisrehu lihanautojen ruokinnassa
(2005)
Elintarvikkeita valmistettaessa syntyy monia sivutuotteita, jotka soveltuvat käytettäväksi märehtijöiden ruokinnassa. Tällaisia ovat esimerkiksi mäski ja rankki alkoholi- ja virvoitusjuomateollisuuden sivutuotteina, ...
Optimaalisesti väkirehua sonnille - entä lisävalkuaista?
(LKL-KustannusLihateollisuuden Tutkimuskeskus, 2005)
Ruokinnan intensiivisyyden vaikutus maitorotuisten hiehojen kasvuun ja ruhon laatuun
(Suomen maataloustieteellinen seura, 2006)
Sonneille voimakas väkirehuruokinta
(Suomen Kotieläinjalostusosuuskunta, 2006)