Haku
Viitteet 1-9 / 9
Hyvä syysvehnä kestää talvea ja on satoisa
(Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Syysvehnälajikkeen on oltava talvenkestävä ja satoisa. Satoisimpia ovat useimmiten myöhäiset lajikkeet. Luja korsi helpottaa sadonkorjuuta ja sakoluvun säilymistä korkeana. Näin sato saa kuivua pellolla mahdollisimman ...
Kevätvehnissä on valinnan varaa
(Maaseudun Tulevaisuus, 2007)
Kevätvehnä on leivän raaka-aine. Lisäksi kevätvehnäsatoa voidaan käyttää rehuksi. Viime vuonna lajikkeista viljellyimpiä olivat Kruunu, Zebra ja Anniina. Lajikkeiden taudinkestävyydessä ei ole suuria eroja.
Syysvehnistä Urho ja Sw Magnifik selviytyvät talvesta parhaiten
(Maaseudun Tulevaisuus, 2007)
Syysvehnälajikkeen on talvehdittava ja tuotettava hyvin satoa. Viime talvi oli rannikkoseutujen syysvehnille rankka. Pakkaset ja lumettomuus tappoivat oraita ja monet viljelmät oli kylvettävä keväällä uudelleen. Lajikkeista ...
Uudet lajikkeet lupaavat satoisuutta ja laatua
(Maaseudun Tulevaisuus, 2007)
Kasvilajikkeiden luetteloon hyväksyttiin tämän vuoden tammikuussa 16 uutta lajiketta. Luetteloon päästäkseen lajikkeen on oltava selvä parannus olemassa olevaan lajikevalikoimaan. Uutuudet tuovat suomalaiseen peltoviljelyyn ...
Tarjolla uusia kevätvehnälajikkeita
(Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Kevätvehnälajikkeen tulee olla satoisa ja riittävän aikainen. Myös lujakortisuus sekä korkea ja kestävä sakoluku ovat tärkeitä ominaisuuksia. Näin sato voidaan kuivata pellolla mahdollisimman kuivaksi. Tjalve-kevätvehnä ...
Protein crop production at the northern margin of farming : to boost, or not to boost
(MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2012)
Viljakasvusto säilörehuksi
(Pellervo-Media, 2015)
Kevätvehnissä löytyy valinnan varaa
(Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Hyvä kevätvehnälajike on satoisa ja riittävän aikainen. Se kestää myös tauteja ja on lujakortinen sekä sakoluvultaan kestävä.
Syysvehnät Gunbo ja Urho menestyvät
(Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Hyvä syysvehnälajike kestää talvea ja tauteja sekä on satoisa. Syysvehnää viljellään eniten Varsinais-Suomessa. Vehnäsato käytetään leivontaan, mutta myös rehuksi käyttö on mahdollista.