Haku
Viitteet 1-10 / 62
Optimaalisesti rehua ja maitoa
(Suomen maataloustieteellinen seura, 2008)
Lietelantaa ei saa levittää pitkään nurmeen
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Lietelannan hajalevitys pitkään nurmeen lisää lypsylehmille syötettävän säilörehun bakteeri-itiömäärää haitallisen paljon. Levitys myös lyhyeen kasvustoon voi olla haitallista, jos lietettä on paljon.
Maitoa siilo- tai paalirehulla
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Korjuuolosuhteet vaikuttivat kuivan, ilman säilöntäainetta tehdyn paalirehun ruokinnalliseen arvoon enemmän kuin lievästi esikuivatun, happosäilötyn siilorehun arvoon. Hyvässä säässä korjatut rehut lypsättivät lehmiä yhtä ...
Säilörehun korjuutekniikka ei vaikuta juustojen laatuun
(Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Juustonvalmistuksen taloudellisuus riippuu muun muassa maidosta saatavasta juustosaaliista sekä lopputuotteen aistittavasta ja mikrobiologisesta laadusta. Varsinaiseen juustosaaliiseen puolestaan vaikuttavat lehmärotu, ...
Juolavehnävaltainen säilörehu lehmien ruokinnassa
(Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Juolavehnävaltaisen säilörehun kemiallinen koostumus ja sulavuus osoittautuivat MTT:n kokeessa timoteivaltaisen veroisiksi. Myös ensimmäisen sadon syönti ja maidontuotantovaikutus olivat samaa luokkaa. Toisen sadon ...
KarjaKompassi näyttää ruokinnan suunnan
(Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Nautakarjatilojen tuotannonohjaukseen kehitetään ProAgrian johdolla uutta KarjaKompassi-järjestelmää. Kotimaisen tutkimuksen tuloksena lypsylehmien rehunsyönti, rehuannoksen sulatus ja maidontuotanto on pystytty mallintamaan. ...
Effects of different sucrose levels on digestibility and mastication of hay and on yield and composition of milk in dairy cow
(Suomen maataloustieteellinen seura, 1971)
Manipulation of milk composition with forage-based diets
(Scandinavian Association of Agricultural Scientists (NJF), 1995)