Haku
Viitteet 1-10 / 15
Kevätrukiin viljely yleistyy
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 2007)
Ruista ei tuoteta Suomessa riittävästi. Kevätrukiin viljelyn lisääntyminen kyllä tasoittaa syysrukiin viljelyalan vaihteluita, mutta sataa miljoonaa ruiskiloa ei silti saada vuosittain.
Suurimmat kaurasadot kasvavat Keski-Suomessa
(Maaseudun Tulevaisuus, 2007)
Kauralajikkeissa on tarjolla mielenkiintoisia uutuuksia: Peppi, Eemeli, Julius, Venla ja Effektiv. Uutuuksista satoisimmat lajikkeet ovat olleet Julius ja Effektiv, mutta myös muut uutuudet ovat satoisampia kuin Aslak ja ...
Kevätvehnissä on valinnan varaa
(Maaseudun Tulevaisuus, 2007)
Kevätvehnä on leivän raaka-aine. Lisäksi kevätvehnäsatoa voidaan käyttää rehuksi. Viime vuonna lajikkeista viljellyimpiä olivat Kruunu, Zebra ja Anniina. Lajikkeiden taudinkestävyydessä ei ole suuria eroja.
Syysvehnistä Urho ja Sw Magnifik selviytyvät talvesta parhaiten
(Maaseudun Tulevaisuus, 2007)
Syysvehnälajikkeen on talvehdittava ja tuotettava hyvin satoa. Viime talvi oli rannikkoseutujen syysvehnille rankka. Pakkaset ja lumettomuus tappoivat oraita ja monet viljelmät oli kylvettävä keväällä uudelleen. Lajikkeista ...
Ohran taudit kuriin
(MTTMaaseudun Tulevaisuus, 2007)
Ohran verkkolaikunkestävyys on parantanut. Sen sijaan rengaslaikun ja härmänkestävyydessä ei ole tapahtunut selkeitä muutoksia. Lajikkeiden taudinkestävyydessä on silti merkittäviä eroja.
Tärkkelysohran kysyntä kasvaa
(Maaseudun Tulevaisuus, 2007)
Ohraa käytetään paljon tärkkelyksen ja etanolin valmistukseen. Lajikkeen tärkkelyspitoisuus on siksi tärkeää. Jatkossa etanolin valmistus lisääntyy Suomessa.
Luvassa satoisia rehuohria
(Maaseudun Tulevaisuus, 2007)
Rehuohraa viljellään eläinten rehuksi. Satoisimmat lajikkeet ovat myöhäiset Justina ja Tocada, jotka hyväksyttiin lajikelistalle vuosi sitten. Tänä vuonna lajikelistalle saadaan kolme satoisaa uutuutta. Ingmar, Beatrix ...
Joka vuosi uusi mallasohra
(Maaseudun Tulevaisuus, 2007)
Mallasohraa viljellään panimoteollisuuden tarpeisiin. Uudeksi lajikkeeksi entsyymimaltaiden valmistukseen ehdotetaan Polartop-mallasohraa. Viime vuosina valikoimaan ovat tulleet myös korkean uutesaannon omaavat Prestige ...
Woltario-ruisvehnä on lupaava uutuus
(Maaseudun TulevaisuusMaaseudun Tulevaisuus, 2005)
Woltario on puolalainen, satoisa ruisvehnäuutuus. Sen sakoluvun eli tähkäidännän kestävyys on parempi kuin vanhoilla lajikkeilla. Tähän asti Fidelio on ollut paras ja viljellyin lajike.
Kevätvehnissä löytyy valinnan varaa
(Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Hyvä kevätvehnälajike on satoisa ja riittävän aikainen. Se kestää myös tauteja ja on lujakortinen sekä sakoluvultaan kestävä.