Haku
Viitteet 1-8 / 8
Entä jos hyvinvointia lisäävä valinta kuormittaisi vähemmän ja maksaisi vähemmän?
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Hyvin toimeentulevan kansanosan terveelliset elintavat kuormittavat ympäristöä enemmän kuin pienituloisten ja vähemmän koulutettujen elintavat. Tämä kiinnostava tulos selvisi MTT:n Hyvinvoipa-tutkimushankkeessa.
Elintarvikeala haluaa tukea kuluttajien ilmastomyönteisiä valintoja
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
EcoModules järjestää ympäristötietoa
Maatalousyrittäjistä neljännes haluaisi jakaa ympäristötietoa eteenpäin
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Lähes neljännes maatalousyrittäjistä olisi halukkaita jakamaan tietoa tuotteidensa ympäristövaikutuksista. Kiinnostuneimpia ovat luomutuottajat ja automaattisen tiedonsiirron hallitsevat tilat.
Yhdenmukainen suositus
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
MTT:n Foodprint-hankkeessa kehitettiin kaikille elintarvikeryhmille soveltuva, yhdenmukainen hiilijalanjäljen laskentamenetelmä.
Kuluttajien luottamus kotimaiseen tuotantoon on mielikuvien varassa
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Kuluttajien luottamus suomalaista lihantuotantoa kohtaan on vahva. Kuluttajat uskovat, että kotimainen liha on parempaa kuin ulkomainen, mutta he eivät osaa sanoa, mihin käsitys pohjautuu.
Peltolohkojen ravinnehuuhtoumille tulossa uuden sukupolven laskentamalli
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Nykyiset laskentamallit perustuvat karkeaan tilastomalliin, joka ei huomioi peltolohkojen vaihtelua.
Uudet hankkeet
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Kuluttajien luottamus suomalaista lihantuotantoa kohtaan on vahva. Kuluttajat uskovat, että kotimainen liha on parempaa kuin ulkomainen, mutta he eivät osaa sanoa, mihin käsitys pohjautuu.
Naudanlihantuotannon ympäristövaikutuksia vähennetään tarkentamalla tuotantotapoja
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Kansainvälisten tutkimusten mukaan yhdistetystä maidon- ja lihantuotannosta saatavan naudanlihakilon päästöt ovat pienemmät kuin pihvilihakarjan tuotannossa. Laajassa hankkeessa selvitetään ensimmäistä kertaa, millä tavoin ...