Haku
Viitteet 1-10 / 13
Turhaan tuotettua ruokaa
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Lähiruoalla on monta tietä kuluttajan luo
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Lähiruoan suoramyynnissä houkuttelee korkea kate. Verkkokauppa on pullollaan uusia mahdollisuuksia, ja vähittäiskauppa on vakaa jakelumuoto. Lähiruokatuottaja joutuu puntaroimaan tarkasti, mitä kanavaa pitkin tuotteitaan tarjoaa.
Alkutuotannon ruokahävikki halutaan mukaan kuvaan
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Kun puhutaan ruokahävikistä, huomio kääntyy usein ruokaketjun loppupäähän eli kuluttajiin ja ruokakauppoihin. Mutta mitä tapahtuu ketjun alkupäässä?
Ravintoloiden ruokahävikki tulee kalliiksi
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Julkiset ruokapalvelut eli koulut, päiväkodit, työpaikkaruokalat ja sairaalat tarjoavat yli puolet kodin ulkopuolella syötävistä annoksista.
Elintarvikeala haluaa tukea kuluttajien ilmastomyönteisiä valintoja
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
EcoModules järjestää ympäristötietoa
Maatalousyrittäjistä neljännes haluaisi jakaa ympäristötietoa eteenpäin
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Lähes neljännes maatalousyrittäjistä olisi halukkaita jakamaan tietoa tuotteidensa ympäristövaikutuksista. Kiinnostuneimpia ovat luomutuottajat ja automaattisen tiedonsiirron hallitsevat tilat.
Roinilan liikkuvat lihatiskit
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Lähiruoan kysynnän ja tarjonnan kohtaaminen syynissä
Yhdenmukainen suositus
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
MTT:n Foodprint-hankkeessa kehitettiin kaikille elintarvikeryhmille soveltuva, yhdenmukainen hiilijalanjäljen laskentamenetelmä.
Kuluttajien luottamus kotimaiseen tuotantoon on mielikuvien varassa
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Kuluttajien luottamus suomalaista lihantuotantoa kohtaan on vahva. Kuluttajat uskovat, että kotimainen liha on parempaa kuin ulkomainen, mutta he eivät osaa sanoa, mihin käsitys pohjautuu.
Peltolohkojen ravinnehuuhtoumille tulossa uuden sukupolven laskentamalli
(Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Nykyiset laskentamallit perustuvat karkeaan tilastomalliin, joka ei huomioi peltolohkojen vaihtelua.