Agricultural and Food Science - Selaus asiasanan mukaan "vehnä"
Viitteet 1-9 / 9
-
Are there indications of climate change induced increases in variability of major field crops in the northernmost European conditions?
Agricultural and Food Science : 3-4 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2009)Ilmastonmuutos lisää tuotannon epävarmuutta, koska sääolojen vaihtelu lisääntyy ja sään ääri-ilmiöt yleistyvät. Satoerot suotuisien ja epäsuotuisien kasvukausien välillä korostuvat myös lajikkeiden sadontuottokyvyn ... -
Effects of feed processing on the apparent ileal digestibility of amino acids in pig diets containing wheat bran or wheat middlings
Agricultural and Food Science in Finland : 6 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1996) -
Improved extraction of prolamins for gluten detection in processed foods
Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2011)Keliakia-analytiikan yksi tärkeimmistä osista on näytteiden sisältämien vehnän, ohran ja rukiin prolamiinien tehokas uutto ennen niiden pitoisuuden analysointia. Prolamiinien uuttuvuuteen vaikuttaa voimakkaasti elintarvikkeen ... -
Photosynthesis and Rubisco kinetics in spring wheat and meadow fescue under conditions of simulated climate change with elevated CO2 and increased temperatures
Agricultural and Food Science in Finland : 4-5 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1999)Kevätvehnää (Triticum aestivum L.cv.Polkka)ja nurminataa (Festuca pratensis Hudson cv.Kalevi) kasvatettiin normaalissa ja kohotetussa (700 ml l -1 ) hiilidioksidissa sekä nykyisen keskilämpötilan oloissa että simuloidussa ... -
Relationships between climate and winter cereal grain quality in Finland and their potential for forecasting
Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of FinlandMTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2004)Useat tutkimukset ovat osoittaneet erilaisten säätekijöiden vaikutuksia viljojen satomääriin, mutta harvemmin laatuominaisuuksiin. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli mallintaa syysvehnän ja -rukiin hehtolitran painon ... -
Responses of yield and N use of spring sown crops to N fertilization, with special reference to the use of plant growth regulators
Agricultural and Food Science in Finland : 4-5 (Agricultural Research Centre of FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 1999)Voidaanko typpilannoituksen hyötyä parantaa kasvunsääteiden avulla vai lisäävätkö kasvunsääteet typen käyttöä tuottamatta lisää satoa? Näitä kysymyksiä sekä typpilannoituksen jälkivaikutuksia tutkittiin edesmenneen ... -
Spring Cereals: From Dynamic Ideotypes to Cultivars in Northern Latitudes
Agricultural and Food Science : 3 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2008)Ideotyypillä tarkoitetaan kasvustoa, jossa yhdistyvät kaikki tarvittavat ja hyödylliset ominaisuudet hyvälaatuisen ja korkean sadon tuottamiseksi tietyssä kasvuympäristössä. Kasvuympäristön huomioiminen on erityisen ... -
Timing applications of growth regulators to alter spring cereal development at high latitudes
Agricultural and Food Science in Finland : 3 (MTT Agrifood Research Finland, 2002)Kasvunsääteitä käytetään perinteisesti viljojen laontorjuntaan. Monet, lähinnä ulkomaiset tutkimustulokset antavat kuitenkin viitteitä, että kasvunsäädekäsittelyllä voidaan vaikuttaa korren pituuskasvun lisäksi myös muihin ... -
Yield trends of temperate cereals in high latitude countries from 1940 to 1998
Agricultural and Food Science in Finland : 2 (MTT Agrifood Research FinlandThe Scientific Agricultural Society of Finland, 2001)Buenos Airesin yliopisto, Argentiina ja MTT (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus) Vehnä on ainoa lauhkean vyöhykkeen vilja, jonka satoisuuden kehitystä on aiemmin tarkasteltu kattavasti maailmanlaajuisesti ja ...