Hyppää sisältöön
Hakuohjeet
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Henkilökunnan kirjautuminen
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite
  •   Etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite

Wilting and inoculation of Lactobacillus buchneri on intercropped triticale-fava silage: effects on nutritive, fermentative and aerobic stability characteristics

Martínez-Fernández, Adela; Soldado, Ana; Vicente, Fernando; Martínez, Antonio; de la Roza-Delgado, Begoña (2010)

 
Avaa tiedosto
mtt-afs-v19n4p302.pdf (348.0Kt)
Lataukset 


Martínez-Fernández, Adela
Soldado, Ana
Vicente, Fernando
Martínez, Antonio
de la Roza-Delgado, Begoña

Julkaisusarja
Agricultural and Food Science

Volyymi
19

Numero
4

Sivut
302-312


MTT Agrifood Research Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
2010
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015090311358
Tiivistelmä
This study investigated the effects of wilting and Lactobacillus buchneri inoculation on fermentation end products, DM recovery, nutritive characteristics and aerobic stability in organically grown triticale-fava bean intercrop silages. For this purpose, a bi-crop of triticale (× Triticosecale Wittm.) and fava bean (Vicia faba L.) was established on an old low-input mixed sward (Lolium perenne-Trifolium repens). The association of triticale and fava bean in winter crops and wilting forages before ensiling improved ensilability characteristics. Wilting for 24 hours before ensiling avoided effluent losses during the fermentation process and reduced ammonia nitrogen production. Inoculation with Lactobacillus buchneri 40788, for a final application rate of 1×105 cfu g-1 of fresh forage ensiled in laboratory silos during 80 days, promoted a higher CP concentration. Furthermore, it promoted changes in the concentration of fermentation end products, decreasing lactic acid and increasing acetic and propionic acids. The effects of Lactobacillus buchneri on aerobic stability were not confirmed in this study. Wilting depressed, but did not inhibit the activity of Lactobacillus buchneri in the fermentation process.
Collections
  • Agricultural and Food Science [531]
jukuri@luke.fi | Saavutettavuusseloste | Tietosuojailmoitus
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisutyyppitJulkaisuajatUusimmatAsiasanatSivukartta
jukuri@luke.fi | Saavutettavuusseloste | Tietosuojailmoitus