Hyppää sisältöön
Hakuohjeet
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Kirjaudu
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite

The effect of processing on the amino acid content in green cauliflower

Slupski, Jacek; Lisiewska, Zofia; Kmiecik, Waldemar; Gebczynski, Piotr; Sobczynska, Lidia (2010)

 
Tweet refworks
 
Avaa tiedosto
mtt-afs-v19n2p136.pdf (224.5Kt)
Lataukset 


Slupski, Jacek
Lisiewska, Zofia
Kmiecik, Waldemar
Gebczynski, Piotr
Sobczynska, Lidia

Julkaisusarja
Agricultural and Food Science

Volyymi
19

Numero
2

Sivut
136-143


MTT Agrifood Research Finland The Scientific Agricultural Society of Finland MTT Agrifood Research Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
2010
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015090311400
Tiivistelmä
The aim of the work was to evaluate the level of amino acids and quality of protein in fresh green cauliflower and in three kinds of products as eaten: fresh cauliflower after cooking; and two types of frozen product: frozen cauliflower obtained using the traditional method (blanching-freezing-frozen storage-cooking); and by the modified method (cooking-frozen storage-defrosting-heating in a microwave oven). Frozen products were stored for 12 months at -20 °C. Fresh inflorescences contained 24.32 g amino acids in 1 kg of edible parts. Expressed as g per 16 g N the content was 86.59 g, with essential amino acids constituting 44%. Culinary processing and the freezing process did not result in a drastic decrease in amino acid content apart from tyrosine. For all the samples the limiting amino acids of the first order was cystine with methionine and of the second order leucine.
Collections
  • Agricultural and Food Science [531]
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisutyyppitJulkaisuajatUusimmatAsiasanatSivukartta

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste