Hyppää sisältöön
Hakuohjeet
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Kirjaudu
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite

Optimization of centrifugal separation of alpha-lactalbumin and beta-lactoglobulin

Tupasela, Tuomo; Koskela, Petri; Pahkala, Eero; Kankare, Veikko (1997)

 
Tweet refworks
 

Tätä artikkelia/julkaisua ei ole tallennettu Jukuriin. Julkaisun tiedoissa voi kuitenkin olla linkki toisaalle tallennettuun artikkeliin/julkaisuun.


Tupasela, Tuomo
Koskela, Petri
Pahkala, Eero
Kankare, Veikko

Julkaisusarja
Agricultural and Food Science in Finland

Volyymi
6

Numero
2

Sivut
193-198


Agricultural Research Centre of Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
1997
Näytä kaikki kuvailutiedot
Tiivistelmä
Heraproteiinit käsittävät noin 20 % maidon proteiineista. Heraproteiinit koostuvat pääasiassa beta-laktoglobuliinista (beta-lg) ja alpha-laktalbumiinista (alpha-la). Tehdyissä kokeissa tutkimme pH:n, kuiva-ainepitoisuuden, väkevyyden, lämpökäsittelyn ja sentrifugoinnin vaikutusta alpha-la:n ja beta-lg:n erottumiseen kirkastetusta juustoherasta. Alpha-laktalbumiinin saostuminen onnistui parhaiten, kun kuiva-ainepitoisuus oli 23,3 %, kuiva-ainepitoisuuden vaihdellessa 5,8 ja 25,7 %:n välillä. Kuiva-ainepitoisuus vaikutti alpha-la:n saostumiseen optimi pH-tasolla. Sentrifugointitulos parani, kun väkevyyttä ja aikaa nostettiin 55°C:n lämpökäsittelyssä. Pidempi sentrifugointiaika ja suurempi sentrifugointinopeus eivät vaikuttaneet paljon sentrifugointitulokseen. Konsentrointikertoimilla 30 X ja 60 X saatiin parempi sentrifugointitulos kun sentrifugointinopeutta kasvatettiin. Sentrifugointitulos ei parantunut, kun käsittelylämpötilaa nostettiin 55°C:sta 60°C:een. Konsentrointikertoimella 120 X saatiin parempi sentrifugointitulos kuin konsentrointikertoimilla 30 X ja 60 X, ja konsentrointikertoimella 60 X saatiin parempi sentrifugointitulos kuin konsentrointikertoimella 30 X.
 
Collections
  • Agricultural and Food Science [531]
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisutyyppitJulkaisuajatUusimmatAsiasanatSivukartta

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste