Hyppää sisältöön
Hakuohjeet
    • Suomeksi
    • På svenska
    • In English
  • Suomeksi
  • På svenska
  • In English
  • Kirjaudu
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.
Näytä viite 
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite
  •   Jukuri etusivu
  • Luonnonvarakeskusta edeltävien organisaatioiden sarjat
  • MTT:n julkaisusarjat
  • Agricultural and Food Science
  • Näytä viite

Cadmium content of Finnish linseed and estimated consumer intake

Kymäläinen, Hanna-Riitta; Sjöberg, Anna-Maija (2006)

 
Tweet refworks
 
Avaa tiedosto
mtt-afs-v15n1p3.pdf (212.6Kt)
Lataukset 


Kymäläinen, Hanna-Riitta
Sjöberg, Anna-Maija

Julkaisusarja
Agricultural and Food Science

Volyymi
15

Numero
1

Sivut
3-11


MTT Agrifood Research Finland The Scientific Agricultural Society of Finland
2006
Näytä kaikki kuvailutiedot
Julkaisun pysyvä osoite on
http://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2015090311371
Tiivistelmä
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää suomalaisen öljypellavan siemenen ja rouheen kadmiumpitoisuus ja arvioida hyväksyttävää päiväsaantia. Siemennäytteet (N = 85) kerättiin Helsingin yliopiston koetilalta sekä kaupallisilta viljelmiltä Etelä-Suomesta ja Pohjanmaalta. Lisäksi tutkittiin 15 pellavarouhenäytettä. Öljypellavanäytteiden kadmiumpitoisuus määritettiin atomiabsorptiospektrometrisesti, ja se vaihteli 0,27 ja 1,3 mg/kg välillä (keskiarvo 0,61 mg/kg); pitoisuudet on ilmoitettu kuivamassaa kohti. Rouhenäytteiden Cd-pitoisuudet olivat 0,47 1,5 mg/kg (keskiarvo 0,85 mg/kg). Koetilalla viljeltyjen kolmen öljypellavalajikkeen kadmiumpitoisuus vaihteli lajikkeittain ja myös eri vuosina. Typpilannoituksen lisäys lisäsi pellavan maasta ottamaa Cd-määrää jonkin verran. Sallittu kadmiumin saanti riippuu kehon painosta ja tuotteen Cd-pitoisuudesta, ja se on useimmissa tapauksissa suurempi kuin suositeltu syöntimäärä (24 30 g päivittäinen annos öljypellavaa).
 
Collections
  • Agricultural and Food Science [531]
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste
 

 

Selaa kokoelmaa

NimekkeetTekijätJulkaisutyyppitJulkaisuajatUusimmatAsiasanatSivukartta

Omat tiedot

Kirjaudu sisäänRekisteröidy
jukuri@luke.fi | Yhteydenotto | Saavutettavuusseloste